Ce a pățit un bărbat care avea poprire pe salariu. Înșelat de executor, vizitat de recuperatori

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.05.2023 - 12:29
Bărbatul a plătiti toți banii dar s-a trezit sunat de recuperatori Foto: Pexels.com/Tima Miroshnichenko (imagine cu rol ilustrativ)

Un bărbat care și-a plătit suma pentru care avea poprire pe salariu spune că a fost sunat de recuperatori să îl înștiințeze că încă nu a teminat de achitat datoria. Omul nu știe ce să facă mai ales că este vorba despre o sumă consistentă

SHARE
Un bărbat care a avut o poprire pe salariu și spune că a achitat deja suma cerută de executor, s-a trezit sunat de o firmă de recuperări care i-a spus că mai are o sumă mare de plată. Omul știa că plătise tot până la finalul anului trecut. 
 
Acum este disperat și cere sfatul avocaților. 

Ce a pățit un bărbat care avea poprire pe salariul. Doar în instanță se poate rezolva problema

Bărbatul a cerut explicații executorului însă a primit răspunsuri evazive. Panicat, a povestit situația pe internet cerând sfaturi utilizatorilor.
 
”Am avut o poprire pe salariu, am achitat în fiecare lună fără întrerupere toată suma până în Decembrie când a fost ultima plată. 

Săptămâna trecută am fost sunat de firma de recuperări că executorul nu a mai făcut plăți din iunie anul trecut, fiind vorba de o diferență de aproape 23.000 ron față de ce am plătit eu. Am fost la bancă și am scos toate extrasele cu plăți...

Am sunat la executor și a fost evaziv în răspuns, că cei de la firma de recuperări au greșit. Am insistat cu telefoane și mi sa spus că indiferent cât am plătit tot o să am de achitat în plus 5.000 ron. 
 

Datoria fiind de aproximativ 40.000 ron, firma de recuperări a spus că am de plată 60.000, executorul 66.000,  eu am achitat 66.000 ron.

Dacă să mai confruntat cineva cu așa ceva, ce pași trebuie urmați”, se arată în postarea de pe grupul Sfaturi de la avocați de pe Facebook.
 
Utilizatorii l-au sfătuit să rezolve această problemă în instanță.

”Cereți executorului procesul verbal de încetare a executării silite pentru achitarea integrală. Dacă refuză formulați contestație la executare și cereți instanței să constate încetarea executării. Pentru acest demers angajați avocat”, a scris unul dintre membri grupului.

Citește și: Ai datorii mari la ANAF? Obligațiile fiscale pot fi reeșalonate. Vezi cum poți face acest lucru

”Așa am pățit eu acum 4 ani de zile, am terminat de plătit cât am stabilit cu executorul, la câteva săptămâni am sunată de anumiți recuperatori că mai am de plată x suma le-am spus că eu am plătit și că nu mai am nimic de plătit, am contactat executorul și mi-a dat hârtie la mână precum am achitat toată suma”, a spus o utilizatoare a grupului.

”Eu am pățit la fel și mi-au blocat conturile i-am dat în judecată și mi-au restituit toți bani plus cheltuieli de judecată”, a povestit un alt internaut.

”Dacă suma vi se solicită printr-un act emis de executor este necesară formularea unei contestații la executare în 15 zile”, a explicat un avocat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te