Vaccinul anti COVID nu afectează fertilitatea. Demontarea unui fake news

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 22.01.2021 - 20:39

Anti vacciniștii au lansat o teorie conform căreia anticorpii produși de vaccinul anti COVID-19 vor ataca nu doar proteina coronavirusului, ci și o proteină al cărui rol este de a ajuta ca placenta să adere de uter, în cazul unei sarcini.

SHARE

Între proteina S, care învelește coronavirusul, și proteina sincițină, aflată natural în corpul uman există o asemănare morfologică. Dar nu suficient cât să fie atacată de sistmul imun, care, după vaccinare, învață să distrugă toate proteinele cu țepi („spike”).

„E un fake news. Această proteină seamănă cu proteina spike, dar are, de fapt, doar câțiva aminoacizi similari cu proteina coronavirusului. Deci anticorpii produși prin vaccin nu pot să distrugă această proteină implicată în aderența placentei pe uter. E o mare ficțiune. Nu produce infertilitate”,  a menționat prof. dr. Radu Vlădăreanu, într-o dezbatere organizată de TVR și Colegiul Medicilor. 

Citește și: VIDEO Cele mai noi date arată că femeile însărcinate se pot vaccina anti COVID-19

Doctorul a precizat că vaccinul nu are contraindicații pentru femeile gravide. În prospectul vaccinurilor nu se menționează date despre riscurile de vaccinare la femeile gravide și nu au fost făcute studii în acest sens, pentru că în general nu se fac studii pe gravide, dar recomandarea este pentru vaccinarea anti COVID-19.

„Nu avem, până în momentul de față, contra indicații pentru gravide. Sunt recomandate, zeci de mii de femei gravide din SUA au făcut deja vaccinul, în principal dintre cele care lucrează în sistemul de sănătate. 

Recomandăm vaccinarea, pentru că riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 este mult mai mare”, a menționat prof. dr. Radu Vlădăreanu.

Ce face proteina care seamănă un pic cu cea a coronavirusului

Această minciună a fost demontată și de doctorul Gabriel Diaconu. „NU există o relație nici între Covid și fertilitate, și încă și mai puțin între vaccin anti-Covid și fertilitate. Punct”, a scris acesta. 

„Gaura din covrig exploatată de retorica anti-vaccinală în toată această perioadă se bazează pe faptul că un antigen al noului coronavirus care cauzează Covid, starleta mediatică, proteina spike (S) are un grad de homologie, adică asemănare, cu o proteină a propriului nostru organism. Această proteină se numește ”sincițină ” sau ”enverină”.

De aici lucrurile o iau razna un pic. Poate că este cazul să te așezi undeva înainte să continui lectura.
 
Această sincițină, sau enverină, este o proteină al cărei cod genetic NU este umanoid. Este o șurubelniță celulară pe care strămoșii noștri mamiferi, milioane de ani în urmă, au dobândit-o după ce au contactat un retrovirus, care și-a «rescris» codul pentru propria lui sincițină în ADN-ul nostru.

Ah, în caz că nu știai: până la 5% din codul nostru genetic e format din fragmente virale. Cred că e cazul să bei un pahar cu apă. Îți va lua un pic să procesezi această informație”, a menționat dr. Gabriel Diaconu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te