Vaccinarea anti-COVID, la un minim istoric: doar 6.616 de persoane au primit prima doză în 24h

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.12.2021 - 18:54
Vaccinarea anti-COVID, la un minim istoric: doar 6.616 de persoane au primit prima doză în 24h. / Foto: CNCAV

Un număr de 32.625 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 6.616 reprezintă prima doză, 9.357 - doza a doua şi 16.652 - doza a treia, a informat CNCAV.

SHARE

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 15.542.383 doze de vaccin pentru 7.875.185 persoane, 7.697.912 primind schema completă şi 1.855.178 imunizându-se cu doza a treia.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate patru reacţii adverse, toate de tip general.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 19.607 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.128 de tip local şi 17.479 de tip general.

Citește și: VIDEO Mihăiță Piticu l-a „copiat” pe Dani Mocanu. „Of, crăpa-ți-ar inima”, dedicație pentru Prodanca

Certificatul COVID, necesar pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2

Certificatul COVID este necesar pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivelul populaţional, mai ales în contextul apariţiei variantei Omicron, a subliniat preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă.

"Este cât se poate de evidentă necesitatea certificatului. Obiectivul lui, cel puţin în perspectiva circulaţiei variantei Omicron, care este foarte probabil că va deveni dominantă, certificatul COVID va avea ca scop evitarea cazurilor grave de îmbolnăvire şi a presiunii pe spitale, pentru că, în lipsa celorlalte măsuri, cum ar fi masca de protecţie şi celelalte măsuri nefarmaceutice, este evident că doar vaccinarea nu poate să stopeze, să blocheze circulaţia virusului, circulaţia variantei Omicron. Şi atunci, rolul certificatului COVID este acela de a reduce riscul de înregistrare a unor cazuri severe de îmbolnăvire", a explicat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Citește și: Brooke Shields, virgină până la 22 de ani, mărturisește că a început să-i placă sexul după 40 de ani

El a adăugat că rămâne de văzut care vor fi datele ştiinţifice legate de transmiterea de la o persoană care este vaccinată sau trecută prin boală a variantei Omicron, atât pentru cei vaccinaţi cu ultima schemă, cât şi pentru cei care au şi doza de booster efectuată.

"Aici sunt încă date care lipsesc şi tocmai din acest motiv este important ca nivelul nostru de precauţie să fie cât se poate de ridicat. Este nevoie de acest certificat digital, de acest certificat COVID, tocmai pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivel populaţional - şi aici vorbim de impact pe sănătatea publică, presiunea pe spitale, absenteism de la locul de muncă", a explicat preşedintele CNCAV. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te