Supraviețuitor Colectiv, vaccinat, infectat cu COVID-19: Vaccinul m-a salvat

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 27.09.2021 - 18:23
Supraviețuitor Colectiv, vaccinat, infectat cu COVID-19: Vaccinul m-a salvat. Foto RFI

Mihai Grecea, supraviețuitor Colectiv, cu multe sechele la plămâni din cauza incendiului din clubul bucureștean, s-a infectat cu Sars-COV 2. Acesta este vaccinat cu schema completă și spune că tocmai asta l-a salvat.

SHARE

Mihai Grecea, supraviețuitor Colectiv, cu multe sechele la plămâni din cauza incendiului din clubul bucureștean, s-a infectat cu Sars-COV 2. Tânărul este vaccinat cu schema completă și spune că tocmai asta l-a salvat.

„Am intrat în a doua săptămână de izolare la domiciliu. COVID-19. Sunt vaccinat cu schema completă încă din aprilie. Cu Opel Astra-Zeneca, ăla pentru săraki. Așa a venit la rând, așa am făcut.

Simptomele au fost foarte ușoare și mi-am luat măsuri de protecție din timp să nu transmit mai departe. VACCINUL CONTEAZĂ!!! Medicii mi-au spus mereu că în urma ARDS-ului pe care l-am avut consecutiv arsurii de căi respiratorii de la Colectiv, pentru care am fost pe ECMO 9 zile și 16 ore, eram susceptibil de a face complicații și o formă severă de COVID. Dar iată că vaccinul a ajutat. Simptomele au fost ușoare și deja au cam dispărut. VACCINAREA ESTE SOLUȚIA!”, a scris Mihai Grecea. 

Citește și: Creștere suspectă a infecțiilor COVID în București: 2.500 cazuri, față de 600 în urmă cu o zi

Acesta a povestit că de când a început pandemia a avut foarte mare grijă să se protejeze în fața riscului de infectare. A purtat măști FFP2 în cea mai mare parte a timpului.

„Infectarea, totuși, cred că s-a produs fie la contactul cu o persoana fără mască care a tușit și a strănutat în fața mea iar eu, întâmplător, nu aveam decât o mască chirurgicală simplă. Persoana susținea că e vaccinată cu schema completă și nu avea COVID...

A doua variantă posibilă pentru infectare a fost în spațiul public - restaurant / petrecere degajată în aer liber unde nu s-a purtat mască. Având în vedere măsurile stricte de prevenție pe care le-am luat mereu, alte variante nu există”, a menționat supraviețuitorul de la Coletiv.

Citește și: Statistică IGPR: Numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a scăzut cu 31% în zece ani

Acesta a arătat că deși a urmat procedura și am mers la evaluarea medicală la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" - analize bune, fără afectare pulmonară vizibilă la CT - deci cazul a fost raportat la DSP, nu am primit nici un document de carantinare, nici un telefon de verificare, nimic. Voi respecta cu strictețe izolarea dar e îngrijorător că autoritățile nu gestionează cazurile aflate la domiciliu.

2559 de cazuri noi au fost raportate pentru ieri în București. PNL a făcut congres cu mii de oameni. Calea Victoriei este o fermă COVID-19 weekend de weekend. Școlile nu au avut soluții de prevenire a infectărilor. Foarte mulți oameni nu mai poartă mască. BRACE FOR IMPACT!...”, a scris Mihai Grecea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te