Primar PSD condamnat la pușcărie, a demis de 8 ori managerul spitalului Orșova. Pacienții fac foamea

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.09.2023 - 13:28
Primar PSD, Marius Stoica demite șeful Spital Orșova. Pacienții fac foamea - Foto: Facebook / Marius Stoica

Primarul PSD, Marius Stoica, se află în conflict cu managerul Spitalului Orșova pe care l-a demis de 8 ori. Primarul a fost condamnat la pușcărie în primă instanță. În acest timp, pacienții suferă de foame.

SHARE

Primarul PSD Orșova, Marius Stoica, e în conflict cu managerul spitalului din oraș, Adrian Cican, pe care l-a demis de 8 ori. Primarul PSD a fost condamnat în primă instanță.

Citește și: Ciolacu: „Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional”

Edilul ar fi decontat, în anul 2018, două ordine de deplasare fictive și a folosit banii pentru a se deplasa cu propriul autoturism la Timișoara, la revizie. 

Citește și: Marcel Ciolacu: Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic

Primar PSD, condamnat la pușcărie, a demis de 8 ori managerul spitalului Orșova. Pacienții fac foamea

Instanța de judecată a hotărât, anul acesta, condamnarea la închisoare 2 ani și 8 luni cu suspendare a primarului din Orşova, efectuarea muncii în folosul comunității și interzicerea de a ocupa sau candida pentru o funcție publică timp de 4 ani. Sentința nu este definitivă, așa că primaul nu și-a pierdut mandatul.

În ultimii ani, primarul l-a demis de 8 ori pe manager care, de fiecare dată, s-a întors pe funcție. 

Adrian Cican, manager al Spitalului Orșova, a declarat la ultima demitere: „E o tragicomedie care se întâmplă la nivelul spitalului municipal din Orșova și pentru că din aceste scandaluri să știți că nu pierd decât pacienții, medicii, serviciile medicale care sunt perturbate de aceste nenorociri de certuri. Eu nu pot sa spun decât un singur lucru. Ceea ce stabilește instanța voi respecta."

Scandalul dintre cei doi îi afectează pe pacienți

Managerul unităţii medicale spune că nu are bani pentru a cumpăra mâncare necesară pacienţilor din cauza Consiliului Local, care refuză să deblocheze fondurile europene de cinci milioane de lei. Primarul din Orşova susţine că blocajul acesta este din vina managerului spitalului. Deşi spitalul dispune de 5,5 milioane de lei, bani suficienţi să se cumpere cele necesare, Consiliul Local nu a aprobat bugetul unităţii, aşa că fondurile sunt blocate, potrivit Antena 3.

"Să ajungi să diminuezi din raţia de hrană a pacienţilor, să ajungi să pui felul doi în bolurile de ciorbă, este groaznic", a declarat managerul spiralului. 

Pacienții nu suferă doar de foame, ci și pentru că nu au acces la aparate precum EKG sau RMN, care există, dar nu pot fi montate din lipsă de fonduri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te