Medici români după ce un coleg a făcut vaccin anti-COVID: Poți fi bine acum, dar în câțiva ani?

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.12.2020 - 11:55
Medicul Corina Ichim s-a vaccinat împotriva COVID / FB

Un medic român, care și-a povestit experiența trăită în urma vaccinării anti-COVID, a stârnit reacții sceptice în rândul comunității medicale de acasă.

SHARE

„As dori sa va incurajez cu privire la mult prea controversatul Vaccin anti Covid 19 produs de Pfizer-BioNTech.

Am primit prima doza pe 12 Decembrie la Ora 11.00 ( acum 48 ore) si inafara de o neobisnuita stare de euforie , nu am manifestat nici un alt efect advers.

Sper sa va conving ca merita consideratie si sa contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativa. Vaccinul va fi cu adevarat eficient daca il facem cu totii si scadem incidenta transmiterii virusului”, a scris Corina Ichim, medic în cadrul Salford Royal NHS Foundation Trust.

Postarea a fost făcută pe un grup unde sunt înscrise peste 37.000 de persoane, majoritatea medici sau personal auxiliar din sistemul de sănătate.

Postarea a stârnit curiozitate dar și scepticismul unor medici români.

Cristina a scris: „Este bine,dar privind efectele tardive nu stim nimic. In plus suntem destui cu istoric de reactii alergice. Alegem sa mai asteptam. Cred ca fiecare dintre noi are dreptul sa decida. Am foarte multi colegi care au fost pozitivi si au trecut foarte bine prin boala. Cativa mai greu...majoritatea am decis sa nu ne vaccinam deocamdata.”.

Corina Ichim i-a răspuns: „Cu siguranta e contraindicat pacientilor cu istoric de soc anafilactic, tratament anticoagulant si femeilor insarcinate. Dar ceilalti sunt incurajati... dementa vom face cu totii Daca traim destul! Va invit sa considerati progresele medicale ale secolului in care traiti. Cat imunitatea e tanara Treci usor prin boala. Insa peste Cativa ani, fara vaccin, cand EU vor face diabet sau/ si Tensiune, voi lua virusul de la tine si ma va omora. Cum a murit unchiul meu acum 6 zile. Dar tu esti bine sanatoasa.”

Cătălin: „Daca noi ca medici ne tragem pe planetare... ne mai miram de generatia de AUR? Sa inteleg ca ati trecut asimptomatici prin boala...sau insuficient investigati? Ca e o asa mare diferenta chiar si cand e cu happyend.

Ramona: Poți fi acum bine. Dar nu se știe în câțiva ani... Aici e problema.

Amelia: Asteptati ....sa vedeti efectele pe termen lung ,peste cativa ani ....cancer, boli autoimune,infertilitate ! Rabdare !

Lucia: Dacă am fi așteptat asa, aveam și acum 30 de decese de rujeola pe luna în fiecare secție de boli infecțioase.... Am fi avut în continuare oameni mutatilati de polio, am fi avut milioane de copii decedați de sau serios sechelari neurologic post meningita bacilara, etc... numai cine n a văzut nu înțelege. Studiile pe genomul saars sunt de peste 10 ani, baza au avut o deja când s au apucat de vaccinul asta genetic, nu au descifrat asa în 9luni.

Mi se pare incredibil cu cata ușurință ne vaccinam animalele, cu cata ușurință luam toate prostiile fără nici un studiu real de pe la plafaruri și pt tot felul de scopuri (vezi medicamentele de slăbit care au omorât citiva ), cu cata ușurinta ne scăpăm groapa cu mainile proprii mâncând toate porcăriile mutate genetic, dar când vine vorba de vaccin salvator cu studii serioase, medicale, ne e tare frica..... Frica vine din insuficienta cunoaștere, cunoaștere de baza.

Ce ar însemna să nu mai tratam cancerele și tuberculoza, având în vedere efectele adverse severe ale acestor tratamente??? +Egoismul și lipsa de informație corecta, ne fac sa ne întoarcem cu sute de ani în urma...

P. S. Câți din cei care sunt asa de sceptici, monitorizeaza pacienti postcovid??? Eu, da! Peste jumătate din cei ce au fost paucisimptomatico sau chiar asimptomatici, ne au uimit negativ, pt ca au sechele fibroase extinde pulmonar, ceva ce în 16 ani de activitate eu nu am văzut Nic măcar în sechele post tbc, iar rasunetul funcțional pe termen lung este dezastruos pt astfel de pacienti,asa ca I m spechless, când vad cadre medicale reticente.

Si eu sunt speriata de acest virus, deoarece afecteaza si persoane tinere....abia astept sa fac vaccinul! Doamne da sa vina si la noi si sa fie pentru toata lumea!

Liana: vaccinul pare să prevină formele grave de boala, dar nu se stie daca cei vaccinati nu continuă să fie transmițători- poate chiar mai eficienți în condițiile în care pot mai usor sa faca forme usoare / asimptomatice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te