Institutul Koch, Germania: Coronavirusul a devenit mai periculos

DE Adina Mutăr | 05.02.2021 - 20:30
sursă yahoo

Noul coronavirus a devenit mai periculos după mutații, a avertizat vineri Institutul Robert Koch (RKI) din Germania.

SHARE

Lothar Wieler, șeful institutului, a declarat într-o conferință de presă la Berlin că este deosebit de îngrijorat de răspândirea rapidă a variantei britanice, cunoscută și sub numele de B.1.1.7.

„Această variantă este mai contagioasă, iar constatările inițiale arată, de asemenea, că poate provoca o formă mai severă a bolii”, spus acesta.

Potrivit estimărilor RKI, în prezent mai puțin de 6% din cazuri în Germania se datorează variantei din Marea Britanie, a confirmat Wieler, dar a adăugat că ar putea exista mult mai multe cazuri ale variantei din Marea Britanie în țară, deoarece majoritatea laboratoarelor numai recent au început secvențierea pe scară largă.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că mai ales varianta B.1.1.7 s-ar putea răspândi în viitorul apropiat și ar putea face eforturile noastre în lupta împotriva pandemiei mult mai dificile. Această variantă este mai infecțioasă și, în general, virusul SARS-CoV-2 a devenit mai periculos ”, a spus el.

Wieler a avertizat împotriva reducerii premature a restricțiilor de blocare, spunând că în alte câteva țări europene în care a fost detectată varianta Regatului Unit, măsurile relaxate au dus la creșterea numărului de cazuri noi și au copleșit sistemele de sănătate.

El a mai afirmat că, pe lângă varianta britanică, alte două mutații periculoase, variantele din Africa de Sud (B.1.351) și Brazilia (B.1.1.28) au fost detectate și în Germania.

RKI a raportat vineri 12.908 de noi infecții și 855 de decese în ultimele 24 de ore, arătând că al doilea val al focarului era încă departe de a fi sub control.

Germania a fost blocată strict de la 16 decembrie, iar Guvernul de coaliție al cancelarului Angela Merkel intenționează să prelungească măsurile peste termenul limită din 14 februarie din cauza îngrijorărilor cu privire la noile și periculoasele mutații.

În prezent, țara are al cincilea cel mai mare număr de infecții cu coronavirus din Europa de Vest, după Regatul Unit, Franța, Spania și Italia.

Totalul național se ridică acum la peste 2,26 milioane de cazuri, cu cel puțin 60.597 de decese.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.