Forțele aeriene germane, pregătite să transfere pacienții cu COVID din sudul copleșit de cazuri

DE Elena Andrei | 26.11.2021 - 19:57
Forțele aeriene germane vor transfera pacienții cu COVID din sudul copleșit de cazuri/foto: wsws

Germania și-a pregătit forțele aeriene să transfere pacienții cu COVID-19 din spitalele copleșite din sud, deoarece numărul de cazuri naționale a crescut vertiginos și o nouă variantă de virus în Africa de Sud a provocat alarmă în sistemul de sănătate.

SHARE

Cazurile au crescut brusc în ultimele săptămâni, iar noile infecții zilnice au atins un record de peste 76.000 vineri.

Joi, cea mai mare economie a Europei a trecut pragul de 100.000 de decese legate de COVID-19 pe fondul avertismentelor din partea spitalelor, în principal din sud și est, că unitățile lor de terapie intensivă atingeau capacitate maximă, potrivit Reuters.

Ministrul interimar al Sănătății, Jens Spahn, a cerut „restricții masive în privința  contactelor”, susținute de regiunile Germaniei, spunând că aceasta este singura modalitate de a sparge al patrulea val.

În caz contrar, ar putea exista „o reducere completă”, a spus el, fără a folosi cuvântul „blocare”.

Vineri, forțele aeriene au fostt cooptate pentru transferul pacienților grav bolnavi de COVID-19 din orașul Memmingen din sud, în nord, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters.

Citește și

CE propune statelor UE să suspende legăturile aeriene cu ţările afectate de noua variantă de COVID

Noua variantă sud africană de COVID, „B.1.1.529”, a ajuns în Europa. Primul caz, în Belgia

 

Aceasta va fi pentru prima dată când forțele aeriene vor folosi avioane dotate cu până la șase paturi de terapie intensivă – etichetate „unități de terapie intensivă zburătoare” – pentru a transfera pacienții cu COVID-19 în Germania.

Detectarea unei noi variante de COVID-19 în Africa de Sud a sporit îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de infecții, Spahn afirmând vineri că Guvernul va declara Africa de Sud o „zonă cu variante de virus de risc”.

Decizia, care intră în vigoare de vineri seara, înseamnă că companiile aeriene vor putea să returneze cetățenii în Germania din Africa de Sud, toți trebuind să intre în carantină timp de 14 zile.

Îngrijorările legate de impactul noii variante au provocat agitație pe piețele financiare. Indicele DAX de top al Germaniei a scăzut cu până la 4%, acțiunile companiei aeriene Lufthansa scăzând cu peste 10%.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.