Dr. Poiană, care susține medici cu profesorat obținut prin fals, vrea să fie șefa Senatului UMF

DE Alexandru Pop | 16.12.2019 - 09:43
Dr. Cătălina Poiană/FOTO: facebook.com

Controversatul tandem format din profesorii Adrian Streinu Cercel și Cătălina Poiană vrea să preia controlul asupa Universității de Medicină și Farmacie (UMF) "Carol Davila".

SHARE

Medicul Streinu Cercel candidează pentru funcția de rector, în timp ce Cătălina Poiană, președinte al Colegiului Medicilor București, speră să prindă funcția de președinte al Senatului Universității.

Cum se face campanie la UMF?

Profesorul Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel și-a lansat campania pentru alegerea în funcția de rector cu un mail adresat tuturor membrilor UMF Carol Davila la care atașat inclusiv o listă de medici propuși spre alegere în consiliul profesoral. Această practică a fost împământenită în ultimii 30 de ani. La fiecare ciclu de alegeri, candidații la funcția de Rector al UMF au făcut publice astfel de liste în speranța că vor câștiga alegerie. Surse din cadrul UMF susțin că "o astfel de abordare practic <dă cărțile pe față>, căutând să atragă <componenții listei> și bineînțeles pe colaboratorii (mai exact, pe subalternii acestor șefi de clinică) de partea prof. Streinu".

Tandemul Cercel - Poiană

În cazul în care profesorul Streinu Cercel va câștiga rectoratul, pe funcția de Președinte al Senatului Universității va fi numită controversata Cătălina Poiană, în prezent șefa Colegiului Medicilor București. La rândul ei, Poiană are sprijinul medicului Ionel Alexandru Checheriță, pe care l-a desemnat ca reprezentant în Comisia de avizare a prelungirii activității medicilor din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiul București.

Profesorul Univ. Dr. Ionel Alexandru Checheriță este suspectat că a susținut examenul de primariat în nefrologie în mod ilegal, mai exact cu 3 ani și jumătate înaintea împlinirii vechimii impuse de normele legislative în vederea obținerii titlului de medic primar. Ancheta este în cercetare la Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Surse din Ministerul Sănătății susțin că cercetările efectuate până în prezent au condus la concluzia că medicul Checheriță a fost înscris în sistemul informatic al Centrului de Resurse Umane al Ministerului Sănătății ca deținând o derogare de a participa la examen. Numai că, până în prezent, nu s-a găsit documentul în bază căruia s-a acordat derogarea.

Din verificările Corpului de Control mai rezultă că la dosar există un aviz negativ din partea directorului de Resurse Umane al Ministerului Sănătății de la aceea vreme, Beatrice Nimereanu, care exclude caracterul de legalitate a participării medicului Checheriță la examenul de primariat.

Dr. Poiană susține impostura medicală

Cât de puternică este Cătălina Poiană? Foarte. Astfel, deși pe 6 noiembrie a.c., Universitatea de Medicină si Farmacie „Carol Davila” îi suspendă activitatea de cadru didactic profesorului Ionel Alexandru Checheriță, pe 18 noiembrie a.c. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București ignoră acest aspect și continuă să adreseze numirile de stagiu pentru rezidenți către Checheriță în calitate de șef de clinică universitară, pentru a-i menține poziția în fața rezidenților, prelungind astfel influența asupra acestora.

Aceeași Direcție de Sănătate Publică, în ciuda faptului ca Dr. Checheriță are contractul de muncă suspendat atât la UMF „Carol Davila”, cât și la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan”, din București, îi menține calitatea de reprezentant al Colegiului Medicilor din Municipiul București în Comisia de Avizare a Prelungirii Activității Medicilor peste vârsta de pensionare în relația cu CASMB, poziție în care Checheriță a fost numit de profesorul Cătălina Poiană, ca reprezentant al Președintelui Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Conform Libertatea, “Alexandru Checheriţă (...) a obţinut în mod fraudulos dreptul de a da examenul de primariat cu 3 ani înainte ca legea să-i permită. În secţia în care Checheriţă este încă şef lucrează şi prietenul său, Andrei Niculae, tot nefrolog și șeful executiv al Colegiului Medicilor București. Niculae a dat primariatul tot în 2014, tot fără să aibă vechimea necesară, tot mult mai devreme decât îi permitea legea. În 2017, nefrologul Andrei Niculae a ajuns conferenţiar universitar, iar în prezent este şi director executiv al Colegiului Medicilor Bucureşti. În 2014 însă, medicul şi-a dat examenul de primariat tot în baza unei derogări inexistente, aşa cum făcuse şi prietenul său Alexandru Checheriţă. Aşa cum recunoaşte chiar el, făcuse doar 3 ani şi jumătate din cei 5 ani obligatorii de specialitate pe care un medic trebuie să-i parcurgă înainte de a da concursul pentru a deveni medic primar, potrivit legii.”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -