Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a respins prelungirea carantinei pentru Timișoara

DE Alex Darvari | 31.03.2021 - 18:06
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a respins prelungirea carantinei pentru Timișoara /europafm

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a respins prelungirea carantinei pentru municipiul Timişoara şi localităţile învecinate. DSP a propus ridicarea carantinei, măsură care nu a primit avizul INSP.

SHARE

„Astăzi, 31.03.2021 ora 24:00, expiră măsura carantinării zonale a municipiului Timişoara şi a celor 4 comune periurbane Dumbrăviţa, Moşniţa Nouă, Ghiroda şi Giroc. Înainte de expirarea duratei măsurii de carantinare zonală, DSP trebuie să efectueze o analiză de risc şi să propună prelungirea măsurii de carantinare zonală sau ridicarea acesteia (...) DSP Timiş a efectuat analiza de risc pentru a stabili dacă se impune prelungirea măsurii de carantinare. Analiza de risc efecuată de către DSP Timiş, propune ridicarea măsurii de carantinare zonală pentru cele 5 UAT-uri. INSP nu a avizat măsura de ridicare a carantinării zonale pentru cele 5 localităţi”, a transmis, miercuri, prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth.

Acesta a explicat că, având în vedere că INSP nu a avizat măsura ridicării carantinei zonale, în cadrul şedinţei CJSU de astăzi, 31.03.2021, s-a supus la vot prelungirea sau neprelungirea măsurii de carantinare zonală.

 
”În cadrul CJSU Timiş nu s-a aprobat prelungirea măsurii de carantinare zonală, fiind exprimate 5 voturi pentru, 30 împotrivă şi 3 abţineri. De această dată am votat împotriva prelungirii măsurii de carantinare zonală, însuşindu-mi propunerea DSP Timiş, considerând că măsurile restrictive stabilite recent la nivel naţional pot fi suficiente în contextul actual, în aceste localităţi, dacă vor fi respectate de către cetăţeni. Efectele carantinei se vor vedea cel mai probabil şi în următoarele zile, deoarece este cunoscut că efectele unei măsuri de carantinare se văd în timp”, a mai transmis prefectul de Timiş.

Potrivit acestuia, ”trendul ascedent de la momentul intrării în carantină a fost mult încetinit”.

”Am ajuns pe un trend descrescător, fiind printre puţinele judeţe din ţară în această situaţie, în condiţiile în care la nivel naţional a crescut mult numărul de cazuri de la data instituirii măsurii carantinării zonale pentru municipiul Timişoara şi cele 4 localităţi. În acest context, de mâine, 01.04.2021, începând cu ora 00:00, se ridică măsura carantinării zonele pe municipiul Timişoara şi comunele Ghiroda, Moşniţa Nouă, Dumbrăviţa şi Giroc”, a mai afirmat prfctul judeţului Timiş.

Acesta explică faptul că, în municipiul Timişoara programul cu publicul al operatorilor economici va fi între 05:00 şi 18:00, pe toată durata săptămânii, iar după ora 20:00 se poate circula doar pentru excepţiile prevăzute în Hotărârea de Guvern.

Miercuri, la Timişoara, rata de infectare cu COVID0-19 era de 7,64 cazuri la o mie de locuitori, iar în 8 martie când s-a intrat în carantină, incidenta cazurilor era de 7,36 la mia de locuitori, scrie news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te