Ce putea fi depozitat în curtea unei firme din Sectorul 1. Poliţia şi Garda de Mediu fac verificări

DE Florin Budescu | Actualizat: 08.08.2024 - 10:07
Ce putea fi depozitat în curtea unei firme din Sectorul 1. Poliţia şi Garda de Mediu fac verificări - Foto: Facebook/Garda Naţională de Mediu
Ce putea fi depozitat în curtea unei firme din Sectorul 1. Poliţia şi Garda de Mediu fac verificări - Foto: Facebook/Garda Naţională de Mediu

Ce putea fi depozitat în curtea unei firme din Sectorul 1. Poliţia şi Garda de Mediu fac verificări. Deşeuri medicale periculoase - seringi, ace, catetere, perfuzoare cu tubulatură – au fost descoperite în curtea unei firme din Sectrorul 1 al Capitalei.

SHARE

Ce putea fi depozitat în curtea unei firme din Sectorul 1. Poliţia şi Garda de Mediu fac verificări. Deşeuri medicale periculoase - seringi, ace, catetere, perfuzoare cu tubulatură – au fost descoperite în curtea unei firme din Sectrorul 1 al Capitalei, depozitate în aer liber.

Anchetatorii au constat că este vorba despre o tonă de deşeuri. Poliţia şi Garda de Mediu fac verificări şi urmează a aplica sancţiuni.

Ce putea fi depozitat în curtea unei firme din Sectorul 1. Poliţia şi Garda de Mediu fac verificări

”O echipă de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu s-a deplasat la unul din punctele de lucru ale societăţii Sterileco, societate care are se ocupă cu tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase de natură medicală.

Acolo, comisarii au constatat că, pe aleea de acces din curtea interioară a societăţii, erau depozitate aproximativ 1 tonă de deşeuri medicale periculoase, o parte din ele aflate în saci de culoare galbenă, inscripţionaţi ca pericol biologic”, a transmis Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că sacii conţineau deşeuri infecţioase-deşeuri lichide şi solide, care au intrat în contact cu sânge sau alte fluide biologice, respectiv seringi, ace, catetere, perfuzoare cu tubulatură etc.

Citeşte şi: Incendiu masiv lângă București. A venit Garda de Mediu Focul a fost pus intenționat

”Acestea erau amestecate cu pământ şi depozitate în aer liber, pe o platformă betonată (pe o suprafaţă de cca. 100 mp). Din verificările comisarilor GNM, a rezultat că o parte din deşeuri a fost încărcată în 15 containere de 0.77 mc.

În total, pe amplasament au fost identificate 49 de containere cu deşeurile medicale periculoase”, a mai transmis sursa citată. Garda de Mediu face verificări.

”În acest moment cercetările continuă şi, în cazul în care comisarii GNM vor descoperi fapte de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală, Garda Naţională de Mediu, pe lângă sancţiunile pe care le va aplica conform legislaţiei de mediu, va lua măsuri suplimentare şi va întocmi sesizare penală pentru faptele care pot constitui infracţiuni, conform OUG 195/2005 - Legea Mediului”, a mai transmis Garda de Mediu, conform News.ro.

Citeşte şi: 100 de anvelope și trei remorci de TIR au luat foc în Timișoara. Degajări de fum gros și negru

La faţa locului a ajuns şi patrula mixtă, formată din poliţist şi jandarm, din cadrul Secţiei 5 Poliţie.

”Pentru efectuarea verificărilor specifice, a fost creat un perimetru restricţionat, în vederea cercetării la faţa locului, în care o persoană a încercat să pătrundă cu forţa, în repetate rânduri, nefiindu-i permis accesul de către jandarmi în câmpul infracţional, pentru a nu fi alterată procedura de administrare a probatoriului.

La faţa locului s-a constatat că pe o platformă betonată din curtea punctului de lucru, de aproximativ 100mp, au fost depozitate în aer liber o cantitate de circa 1 tonă de deşeuri medicale periculoase”, a transmis Poliţia Capitalei.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te