Casa Albă: Nu există consens pe originea Covid, după evaluările Departamentului pentru Energie

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.02.2023 - 10:37
Casa Albă: Nu există consens pe originea Covid, după evaluările Departamentului pentru Energie - Foto: Pexels/Anna Shvets

Casa Albă a declarat că nu există un consens în cadrul Administrației Biden, cu privire la originile Covid-19,, o zi după dezvăluirea unei evaluări a Departamentului de Energie, conform căreia pandemia a apărut probabil la o scurgere de la un laborator.

SHARE

Departamentul de Energie, care anterior fusese indecis cu privire la originile pandemiei, s-a alăturat recent Biroului Federal de Investigații, spunând că virusul s-a răspândit probabil printr-un accident, la un laborator chinez, conform The Wall Street Journal.

Casa Albă: Fără consens pe originea Covid

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, a declarat că președintele Biden este hotărât să stabilească locul unde a început Covid, dar continuă să existe o mare incertitudine, în cadrul administrației, cu privire la originile sale.

El a refuzat să comenteze articolul.

„Nu există un consens în acest moment, în guvernul SUA, cu privire la modul exact în care a început Covid”, a spus Kirby, la un briefing. „Nu am ajuns încă acolo”, a spus el. „Dacă avem ceva care este gata, ca să fie informat poporului american și Congresul, vom face asta”.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen confirmă: Vrea ca UE să cumpere muniții la comun, pe sistemul vaccinului Covid

Departamentul de Energie și-a întemeiat aserţiunea pe baza unor noi informații, deși puţin credibile. Alte patru agenții guvernamentale din SUA, împreună cu un grup național de informații, încă cred că pandemia a fost probabil rezultatul unei transmiteri naturale, de la un animal infectat, în timp ce altele două sunt indecise.

Parlamentarii republicani au spus că evaluarea Departamentului pentru Energie a alimentat suspiciunile lor, existente de mult timp și au cerut declasificarea mai multor dovezi, legate de focar.

Mike Gallagher, republican de Wisconsin, președintele comitetului restrâns al Camerei pentru China, a cerut Administrației Biden să declasifice informațiile despre Covid.

Citeşte şi: Autoritatea din Sănătate din Statele Unite propune trecerea la vaccinuri anuale împotriva COVID-19

El a spus că încearcă să adopte o legislație, pentru a impune sancțiuni și alte restricții, asupra oamenilor de știință afiliați Chinei, până când va exista o investigație completă asupra laboratorului chinez.

„Deoarece dovezile merg în mod clar în favoarea ipotezei scurgerii de laborator, poporul american merită o transparență deplină”, a spus Gallagher. „Pentru a preveni următoarea pandemie, trebuie să știm cum a început aceasta”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te