Adrian Năstase, conspiraționist: Mă întreb dacă pandemia și vaccinul COVID fac parte dintr-un puzzle

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.06.2022 - 21:52
Adrian Năstase, conspiraționist: Mă întreb dacă pandemia și vaccinul COVID fac parte dintr-un puzzle

Pandemia de COVID-19 provocată de coronavirus a dat naştere la o serie de chestiuni delicate, întrebarea fundamentală fiind dacă nu cumva aceasta, inclusiv soluţia care s-a găsit - vaccinul - "fac parte dintr-un puzzle, nu neapărat de conspiraţie", a declarat Adrian Năstase.

SHARE

Fostul premier a subliniat că, din informaţiile pe care le deţine, tehnologia ARN mesager era cunoscută cu ani de zile înainte şi era pregătită pentru tratamente împotriva cancerului.

"Deci, practic, într-un fel au contat aceste cercetări anterioare, sperând ca ideea în sine a vaccinului utilizat pentru a evita forme mai grave, cel puţin, de coronavirus, ideea ca atare a fost solidă, a corespuns obiectivelor anunţate iniţial. (...) Cred că sunt foarte multe teme care intră în zona aceasta a întrebărilor legate de noua ordine globală, de încercările de a orienta cumva structurile internaţionale după criza economică, care, să spunem, s-a desfăşurat în perioada 2008 - 2013 (...), cu o redresare parţială şi intrarea în pandemie cu speranţa că imediat după pandemie lucrurile vor reveni la normal. Sunt semne de întrebare în continuare. (...) Toate lucrurile astea într-un fel se adaugă la întrebarea fundamentală: dacă nu cumva această epidemie, inclusiv soluţia care s-a găsit, vaccinul respectiv, fac parte dintr-un puzzle, nu neapărat de conspiraţie", a declarat Adrian Năstase la dezbaterea organizată de Fundaţia Europeană Titulescu.

Potrivit acestuia, printre "chestiunile delicate" se află "dacă au existat câştigători şi pierzători" în jocul internaţional, menţionând că "a fost o poveste în care unii au pierdut, iar alţii au câştigat", "chestiunea jocurilor internaţionale, a banilor, a contractelor, a utilizării vaccinurilor pentru anumite tipuri de acţiuni internaţionale".

"Uniunea Europeană ne vorbeşte acum despre tripla tranziţie, despre chestiuni legate de climă, aspectele digitale, de evoluţia socială - sunt lucruri importante, fără îndoială (...) Felul în care s-au dezvoltat aceste lucruri la nivelul UE, prezentate ca un succes, lasă anumite sechele, unele de ordin economic. Şi celelalte chestiuni, care, cel puţin, dacă vorbim despre Europa, vor afecta în continuare (...) situaţia regiunii noastre, nu doar conflictul din Ucraina, dar şi aspecte legate de inflaţie (...), creşterea scepticismului şi în zona noastră, în Europa şi mai ales în Europa de răsărit", a adăugat fostul premier.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.