Vlad Voiculescu, laude pentru DNA și Kovesi în 2018. Acuzat de DNA, vorbește de dosare politice

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.11.2023 - 16:03
Vlad Voiucluescu - Foto: Vald Voiculescu / Facebook

Vlad Voiculescu adresa laude pentru DNA și Kovesi în 2018. Azi, când e ținta unei investigații DNA, lasă să se înțeleagă că e un dosar politic.

SHARE

Vlad Voiculescu nu mai crede în DNA, deși în 2018 lăuda DNA și pe Kovesi. El lasă să se înțeleagă că e ținta unui dosar politic.

DNA a cerut ridicarea imunității pentru oficiali în cazul achiziției de vaccinuri în pandemie. Voiculescu e acuzat că, alături de Florin Cîțu și de un alt ministru al sănătății, a produs un prejudiciu de un miliard de euro.

Vlad Voiculescu, laude pentru DNA și Kovesi în 2018

Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului.

Citește și: Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, vizați de DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Vlad Voiculescu spune că ancheta DNA privind vaccinurile este ”o petardă, pur și simplu, dar poate că vin sărbătorile acum și vin alegerile la anul, mi se pare pur și simplu o petardă. Procurorul anticorupție în 114 pagini de referat pe care l-a transmis pentru ridicarea imunității domnului Cîțu, la mine și la Ioana Mihăilă nu se pune problema, noi nu suntem parlamentari, în 114 pagini nu dă nici cel mai mic indiciu despre vreo urmă de corupție, deci nu e vorba de nici un cap de ață, nicăieri”, a spus la RFI

Voiculescu acuză ingerințe politice în anchetă. 

„Faptul că DNA nu m-a întrebat nici măcar o singură dată, nu mi-a cerut explicații mie, Ioanei Mihăilă, presupun că nici domnului Cîțu, în toți acești ani, deși acum doi ani am menționat exact lucrurile pe care vi le spun acum public, lucrul ăsta cum vă sună, chiar la șase luni înainte de alegeri și nu e primul, vorbim despre o urmărire penală de asemenea împotriva lui Clotilde Armand, pentru o sumă de 3.000 de euro, unde iarăși nu se acuză nici un furt, totul este cât se poate de transparent și dintr-o dată apar aceste dosare”, a spus Voiculescu.

În 2018, Voiculescu sărea în apărarea șefei DNA, Codruța Kovesi, care era linșată mediatic. 

„Senzația mea zilele astea este că Laura Codruța Kovesi a fost lăsată singură. Fotografia de mai jos mi se pare grăitoare.
Cea mai mare parte a politicienilor și o bună parte din presă și-au văzut de alte treburi sau au devenit dintr-o dată extrem de sensibili la greșelile presupuse ale unui procuror, în timp ce inculpați și condamnați penal și-au chemat armatele de mercenari, televiziuni și fițuici de doi lei și au declanșat un nou atac asupra instituției care și-a demonstrat în ultimii ani eficiența mai mult decât orice altă instituție a statului român”, scria Voiculescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te