Vlad Gheorghe: Am simțit nevoia să fac și mai mult

DE Newsweek România | Actualizat: 14.05.2019 - 13:24

Ducem zilnic o luptă inegală în România cu o putere politică și administrativă profund coruptă și incompetentă.

SHARE

Ca jurist, resimt și mai acut asaltul iresponsabil asupra statului de drept și asupra intereselor legitime ale românilor.

În ultimii ani mi-am condus prieteni și rude la aeroport și de fiecare dată mi-am promis că voi face tot ce pot ca ei să poată reveni acasă.

În noaptea de 10 august 2018, după ce am depus plângerea penală împotriva Jandarmeriei care m-a agresat la protestul Diasporei, deși eram pașnic și‑aveam chiar mâinile ridicate, am decis să fondez #RefuzAbuz, tocmai pentru că am simțit nevoia să fac și mai mult.

Apoi, cu sprijinul familiei mele, am decis să intru în competiția pentru europarlamentare.

Românii merită infrastructură, educație, sănătate, o țară ca afară.

Le vom avea doar când vom scoate din rădăcini corupția, cu toată caracatița ei.

Iar asta înseamnă să continuăm lupta pentru
justiție în România și să o sprijinim din Parlamentul European.

Firul roșu al corupției

În 2019, în România, nu avem infrastructură, educație, sănătate. În fiecare oră, 9 români emigrează. De ce? Din cauza corupției, tradusă în furtul și risipa banilor publici.

Ce se întâmplă de la OUG 13 încoace este tot un efect al corupției, o încercare a celor vinovați de a scăpa de pedepsele cuvenite prin lege.

Ca jurist, văd firul roșu al corupției în toate problemele de care ne lovim zilnic și care împiedică România să fie prosperă și civilizată.

Românii înțeleg asta – sute de mii au fost în stradă, peste 1 milion au semnat pentru o țară fără penali. Eu pot duce mesajul lor în Parlamentul
European.

Principalele proiecte pentru care mă voi lupta ca europarlamentar sunt :

1. Crearea unui Regulament UE anti-corupție care să uniformizeze la nivelul tuturor statelor membre definițiile faptelor de corupție, criteriile de integritate care permit accesul la funcții publice, excluderea de la imunitate a tuturor celor care se fac vinovați de corupție;

2. Adoptarea unei Directive UE privind bugetul participativ care să prevadă alocarea obligatorie și transparentă a unui procent minim din bugetul administrației locale pentru proiecte cetățenești, cu susținerea societății civile;

3. Promovarea unei legislații privind crearea infrastructurii digitale necesare pentru consultarea constantă și transparentă cu cetățenii europeni despre activitățile și deciziile UE.

Independența justiției și statul de drept, lupta anti-corupție, protecția drepturilor și a libertăților cetățenești sunt teme esențiale pentru orice stat european și pentru construcția comună. Le voi apăra în Parlamentul European, la fel ca în Parlamentul României și în sprijinul celor de aici. Voi folosi instrumentele UE pentru a grăbi schimbarea României. 

#ToțiPentruJustiție #VotezContez

CV Vlad Gheorghe

Sunt jurist specializat în drept administrativ-fiscal, fonduri europene și achiziții publice. Am o experiență de peste 8 ani în ONG-uri și companii private ce derulau proiecte transnaționale de milioane de euro din fonduri europene în domenii precum infrastructură, mediu, resurse umane.

Mi s-a părut firesc să pun umărul la formarea USB, devenit apoi USR; împreună cu colegii mei am dat autoritățile în judecată, am câștigat și am luat-o de la capăt iar și iar. Din 2016 sunt membru al echipei juridice USR din Parlamentul României.

Alături de Mihai Badea și parlamentarii Stelian Ion, Silviu Dehelea și  George Dircă, apărăm legea și combatem penalii în Comisiile permanente sau speciale, prin sesizări de neconstituționalitate, amendamente, plângeri, solicitări și alte instrumente de rezistență legală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te