VIDEO Elisabeta Lipă, în mijlocul unui scandal. Ce s-a întâmplat de ziua ei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.10.2024 - 19:56
Odă pentru Lipă ca pe vremea lui Ceauşescu. Cum s-au ploconit sportivii: Cu profundã admirare - Foto: Facebook/ Elisabeta Lipă
Odă pentru Lipă ca pe vremea lui Ceauşescu. Cum s-au ploconit sportivii: Cu profundã admirare - Foto: Facebook/ Elisabeta Lipă

VIDEO Elisabeta LIpă, în mijlocul unui scandal. Ce s-a întâmplat de ziua eiUn videoclip cu juniorii de la Orșova recitându-i poezii a apărut în mediul online. Ulterior a fost șters.

SHARE

Fosta mare campioană la canotaj este din nou în mijlocul unui scandal. Ceea ce se dorea o urare de ziua ei, s-a dovedit un motiv de critici dure la adresa ei. 

Elisabeta Lipă fostă mare canotoare și președintă a Agenției Naționale pentru Sport, a fost desemnată, în iulie anul acesta, vicepreședintă a PSD în materie de sport. 

VIDEO Elisabeta Lipă, în mijlocul unui scandal. Ce s-a întâmplat de ziua ei

Au vrut să îi facă o supriză Elisabetei Lipă, dar au gestul lor nu a avut tocmai succesul scontat. Aflată în mijlocul unui scandal după ce Eduard Novak a acuzat, pe Facebook, modul în care au fost repartizate sumele pentru performanţele obţinute fosta campioană este din nou în prim-plan.

Sportivele de la CSS Orșova au fost filmate în timp ce îi transmiteau un omagiu Elisabetei Lipă, cu ocazia împlinirii a 60 de ani. Videoclipul controversat a apărut pe internet. Momentul artistic de 4 minute începe cu o poezie desprinsă parcă din vremurile comuniste și continuă cu muzică și dans. Clipul inițial a fost șters, însă a fost preluat de jurnalistul Cătălin Stirblea. 

Citește și: VIDEO Elisabeta Lipă: "Când am preluat șefia Federației, canotajul românesc avea o singură sportivă"

În imagini se vede cum niște junioare îi dedică lui Lipă practic o „odă ceaușistă“. În clipul de 4 minute și 22 de secundefetele îi recită o poezie compusă special pentru ea, apoi îi cântă ”la multi ani” cu aun aranjament floral în brațe.

Citește și: Cum a răspuns ministrul Eduard Novak după ce Elisabeta Lipă l-a ironizat

”Adolescenții pe care-i vedeți sunt canotorii juniori ai României, iar grupajul poetic-muzical este adresat doamnei Lipă, la 60 de ani. Clipul a fost public câteva ore, dar cineva cu scaun la cap l-a șters. Doar că atmosfera rămâne. Speranța mea este că doamna Lipă s-a supărat la final“, a scris Striblea pe Facebook.

 „Dragă doamnă campioană / Ne sunteți model în viață / Ați trecut peste opreliști /Peste vântul crud din față”, este prima strofă din cele 15 ale poeziei.

Newsweek a scris recent despre disputa dintre fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, şi preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă.

Citește și: Dispută Eduard Novak vs. Elisabeta Lipă. Cauza? Inechitățile în plata sportivilor de la JO 2024

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te