Trei partide politice vor să creeze un pol de dreapta pentru alegerile din 2024. Au 17%-19% împreună

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 19.10.2023 - 16:07
Trei partide politice vor să creeze un pol de dreapta pentru alegerile din 2024. Au 17%-19% împreună - Foto: INQUAM Photos/ Cornel Putan/ Imagine cu caracter ilustrativ

Trei partide politice vor să creeze un pol de dreapta pentru alegerile din 2024, ca alternativă la actuala guvernare. Cele trei formațiuni au împreună, potrivit ultimelor sondaje, între 17% și 19% din sufragii.

SHARE

Deputatul USR Mureş, Adrian Giurgiu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că formaţiunea sa va crea un pol de dreapta la nivel naţional pentru alegerile de anul viitor, în care se vor regăsi PMP şi Forţa Dreptei, ca alternativă la actuala guvernare.

"Vreau să mai accentuez, vom crea un pol de dreapta, pentru că vedem ce se întâmplă la nivel naţional cu PNL şi PSD care au pus mâna pe putere, nu ştiu ce să facă cu ea, taxează oamenii în continuare.

Nu se pregătesc nici pentru iarna asta, nici din punct de vedere fiscal nu încearcă să ajute firmele, PFA-urile, nici microîntreprinderile.

Trebuie să creăm pentru anul viitor, în 2024, o soluţie reală, o alternativă la acest mod greşit de a merge ca până acum de 30 de ani.

Citește și: SONDAJ Ce muzică preferă românii în funcție orientarea politică. Melodiile românești, la putere

Peste 30 de ani ţara asta a fost condusă greşit cam de aceeaşi oameni. În aceleaşi două-trei partide venim cu o alternativă.

Este cea mai mare alternativă reală pe care o au oamenii şi o vor avea în 2024. Îi vom avea alături de noi pe cei de la PMP şi pe cei de la Forţa Dreptei şi astfel vom crea un pol de dreapta, care va fi creat în jurul USR şi vom porni doar de la măsuri şi de la oameni", a afirmat deputatul Adrian Giurgiu.

Parlamentarul USR Mureş a subliniat că PSD şi PNL nu îşi au locul în această discuţie referitoare la colaborarea pentru alegeri, fiindcă se doreşte o alternativă.

Totodată, în privinţa UDMR, Adrian Giurgiu a afirmat că nu ştie dacă această formaţiune îşi doreşte concret să intre în acest pol de dreapta, însă nu exclude o colaborare punctuală pe anumite măsuri. 

Citește și: SONDAJ Cât de revoltați sunt românii că Austria nu ne lasă în Schengen. Vor să meargă până la capăt

USR, PMP și Forța Dreptei au 17%-19% împreună

Un sondaj realizat recent de Avangarde pentru alegerile europarlamentare din 2024, la comanda PSD, de exemplu, PSD a ieșit pe primul loc, cu 31%, urmat de PNL, cu 21%, AUR, cu 19% și USR, cu 13%. 

Apoi, 5% din sufragii ar merge către UDMR, tot 5% din sufragii către SOS-Șoșoacă, 3% la PMP, 1% la Pro România și tot 1% către Forța Dreptei. 

Iar un sondaj pentru alegerile parlamentare arată că, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri ar obține: 
PSD – 30%, PNL – 20%, AUR – 20%, USR – 14%, UDMR – 5%, PMP - 4%, Forța Dreptei - 1%. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te