Top 10 cele mai mizerabile declarații ale PSD: de la Iliescu, la Geoană, Nicolicea și Dragnea

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.05.2019 - 15:17
Foto Inquam Photos/Alberto Groșescu

Gabriela Firea ne-a adus zilele trecute aminte că partidul din care face parte este campionul declarațiilor fantasmagorice în care minciuna, prostia și tupeul își dau mâna.  

SHARE

Primarul Capitalei a vrut să se dea victima (statului paralel, opoziției, medicilor) și, în direct la televizor, alături de soțul ei, a povestit cum a fost victima unui „atentat” cu sârmă pusă în colon. Declarațiile primarului general au o logică în istoria partidului  

1.     Iliescu: „Vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut în aceste zile, în general pentru toată atitudinea dumneavoastră de înaltă conştiinţă civică. Deci, vă mulţumesc încă o dată tuturor pentru ceea ce aţi demonstrat şi în aceste zile: că sunteţi o forţă puternică, cu o înaltă disciplina civică, muncitorească, oameni de nădejde și la bine, dar mai ales la greu. Şi de asta dată aţi demonstrat cât de importantă este solidaritatea muncitorească” (iunie 1990, adesându-se minerilor).

2.     Nicolicea: „Constatăm cu nedumerire că anunțata vizita a ex-regelui Mihai în câteva localități din România s-a transformat într-un turneu de propagandă monarhista, ce nu are nimic de a face cu o vizita particulară. Deși nu avem nimic cu cetățeanul Mihai, fiind dreptul lui să se plimbe unde dorește, nu putem să remarcam că, prin modul de implicare, oficialitățile locale, reprezentanți ai unui guvern republican, transformă această vizită particular într-una oficială" (1997).

3.     Geoană: „Eu sunt acelaşi Geoană care a mâncat pepeni cu oltenii de la Dăbuleni, acelaşi în America sau la partid. Da, am vorbit şi cu cei de la NASA pentru a trimite un cosmonaut român în spaţiu. Trebuie să facem lucruri ambiţioase” (2008)

4.     Dan Șova: O începem și o terminăm Autostrada Comarnic – Brașov până în 2016 chit că mă mut pe ea. Ma mut cu cortul pe autostrada Comarnic si tot o termin" (2013)

5.     Vitor Ponta: „În tutul I îmi voi lua popcorn și mă voi uita la dezbaterile dintre doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, sunt doi domni Diaconescu, domnul Johannis... Va fi o cafteală, vorba ideologului Cotroceniului, la care nu doresc să particip” (2014)

6.     Radu Mazăre: „Am venit pregătit pentru ”beciul domnesc” (pușcăria Rahova). Mi-am luat un trening, o pijama, o cruce, mâncare, dar și o carte de citit ”  (2014)

7.     Ioan Rus: „România are 3 milioane de oameni în acest moment în Occident. Lucreazăîin construcții, autostrăzi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă si nevastă-sa curvă. (2015)

8.    Liviu Dragnea:  „Am avut anul trecut o tentative (de asasinat n.red.), în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)". 2018

9.     Viorica Dăncilă: „Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltării din acea vreme, domnul preşedinte Liviu Dragnea, mi-a dat certitudinea ca acesta trebuie continuat. Cu ajutorul acestor programe am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic”. (2019)

10. Florin Iordache: „Domnul preşedinte Dragnea a avut o opţiune pentru un anumit spital. Nu exită nicio diferenţă între modul în care sunt trataţi pacienţii într-un spital privat şi unul de stat. Nu cred că pentru o internare de urgenţă, cum a avut dumnealui, că s-a internat în cel mai apropiat spital e un capăt de ţară. Dar eu şi colegii mei avem respect pentru modul în care pacienţii sunt trataţi în spitalele de stat, cât şi în cele private” (2019)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te