Tensiuni în Coaliţie. Un liberal îi cere lui Ciolacu să renunţe la ce duce la recesiune şi criză

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.08.2023 - 11:18
Tensiuni în Coaliţie - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Deputatul PNL Cristian Băcanu îi cere premierului Marcel Ciolacu să renunţe la ”ideile care pot aduce România spre recesiune şi criză economică”, arătând că soluţia nu a fost niciodată ”biciuirea mediului privat şi a clasei de mijloc” şi nu este nici acum.

SHARE

”Prin această nouă creştere a fiscalităţii, pentru mediul de afaceri, riscăm nu doar să lovim în mediul privat, ci şi să ne asigurăm că investitorii care pleacă din Ungaria, din cauza lui Viktor Orban, nu vin aici din cauza lui Ciolacu”, afirmă el.

”Banii marilor investitori nu stau niciodată pe loc. Nu stau în conturi, nu stau «la saltea». Banii marilor investitori merg de fiecare dată acolo unde există un sistem care este fundamentat pe o economie de piaţă.

Tensiuni în Coaliţie

Adică acolo unde pot crea locuri de muncă, unde pot produce bunuri şi servicii de calitate. În ultimii ani, la nivel global, dar mai ales la nivel regional am avut numeroase evenimente care au făcut ca investitorii să caute noi pieţe pe care să investească.

Pandemia, dar mai ales invazia rusă din Ucraina au făcut ca sute de miliarde de dolari să părăsească Rusia în căutarea unor noi oportunităţi”, a afirmat Băcanu, într-o postare de pe Facebook.

El a arătat însă că România nu a profitat de oportunităţi, conform News.ro. ”Din păcate, noi nu am reuşit să profităm, aşa cum am fi putut, de oportunităţile regionale.

Citeşte şi: Surse: Coaliția pregătește impozite pe venit pentru IT-iști și taxe pentru firme. Măsurile fiscale

În aproape fiecare zi din 2022, liderii PSD au vorbit despre creşteri de taxe şi de impozite pentru mediul privat, ba chiar au impus o creştere a fiscalităţii de la 1 ianuarie 2023.

Asta a făcut ca doar o mică parte din banii care au plecat din Rusia să vină către România. Au preferat să meargă în ţări care au o legislaţie prietenoasă cu mediul de afaceri, aşa cum este Polonia.

Mai nou, investitorii pedepsesc Ungaria şi pleacă şi de aici, din cauza politicilor ale administraţiei de la Budapesta. Şi chiar în acest moment, pesediştii pare că şi-au propus să dea lovitura de graţie mediului privat din România – în special micilor întreprinzători care sunt într-o proporţie uriaşă români.

Citeşte şi: Țara care a majorat taxele la combustibil cu 200%. Autoritățile spun că aceasta este singura soluție

Prin această nouă creştere a fiscalităţii pentru mediul de afaceri, riscăm nu doar să lovim în mediul privat, ci şi să ne asigurăm că investitorii care pleacă din Ungaria din cauza lui Viktor Orban nu vin aici din cauza lui Ciolacu”, a punctat el.

Deputatul liberal a adăugat că ”e păcat şi trist pentru români că premierul PSD copiază greşelile trecutului” şi că, ”în loc să încurajăm motoarele economiei româneşti nu facem decât să punem piedică dezvoltării României”.

”Mă alătur antreprenorilor români şi investitorilor străini şi îi solicit premierului Marcel Ciolacu să renunţe la ideile care pot aduce România spre recesiune şi criză economică. Soluţia nu a fost niciodată biciuirea mediului privat şi a clasei de mijloc.

Şi nu este nici acum. Ca liberal, cred că soluţia pentru România este scăderea taxelor pe muncă şi scăderea taxelor pentru mediul de afaceri. Trebuie, în acelaşi timp, să luăm măsuri privind o reală reducere a cheltuielilor publice lipsite de oportunitate. Doar aşa vom construi o Românie prosperă”, a arătat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te