Tăriceanu, protejat de colegi. Senatorii PSD-ALDE lipsesc intenționat când se discută cererea DNA

DE Alexandru Pop | Actualizat: 09.04.2019 - 16:31
Tăriceanu și Vosganian, doi parlamentar protejați de colegii lor. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Comisia juridică din Senat a amânat iar discutarea avizului la cererea DNA privind începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu, motivul acum fiind lipsa cvorumului de ședință, în condițiile în care mai mulți senatori PSD și ALDE au lipsit.

SHARE

„Nu e nimic neobișnuit în asta", a declarat preşedintele Comisiei juridice,  Robert Cazanciuc, potrivit Hotnews. Senatorul PSD susține că decizia a fost amânată după ce mai mulți senatori au cerut să studieze dosarul, care are mii de file.

„Această decizie a fost amânată ca urmare a cererii unor colegi pentru a studia acest dosar, care are multe mii de file. După cum știți, Senatul este titluarul acțiunii penale, nu se pune probelma de a ne grăbi sau a încetini procesul. El va fi gata când toți colegii vor studia dosarul.

Dacă vă uitați pe ordinea de zi a Senatului, o să vedeți că ședințele se desfășoară în același timp de foarte multe ori și mulți colegi din Comisia Juridică sunt membri și în alte comisii. Pur și simplu despre asta a fost vorba

Nu e o prezență obligatorie, fiecare merge la comisie în funcție de priorități. Dacă au fost alte comisii, ei au decis să meargă...

De ce ar fi o prioritate acest raport? Adică ar trebui să punem în primul rând dosarele penale sau tot ceea ce așteaptă oamenii de la noi? Deci, dosarul penal este prioritatea Comisiei Juridice, nu știu?! Prioritare sunt legile așteptate de cetățeni ca să le facă viața mai bună. Ce lege am încălcat?", a menționat Robert Cazanciuc.

Călin Popescu Tăriceanu se află marți în SUA, la Washington, unde participă la Conferința Globală a Platformei Parlamentare pentru FMI și Banca Mondială.

Preşedintele Senatului a declarat, joi, că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea avizului în privinţa cererii DNA de începere a urmării penale în cazul său, menţionând că este dispus în orice moment să prezinte în plen punctul său de vedere.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu, susţinând că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -