SURSE Lista celor nouă parlamentari Pro România și PSD care vor vota guvernul Orban

DE Mircea Marian | Actualizat: 04.11.2019 - 14:53
Liderii Pro Romania, divizati de votul la investirea guvernului Orban Foto: Facebook

În pofida indicațiilor venite de la conducerile PSD și Pro România, mai mulți parlamentari ai acestor formațiuni vor vota cu guvernul Orban. Conducerea PSD a anunțat că-i va exclude din partid pe cei care vor susține noul Executiv.

SHARE

Potrivit unor surse politice citate de Hotnews, că parlamentarii Pro Romania care vor fi prezenți în sală și vor vota pentru noul guvern sunt: Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroșu și Damian Florea. 

De la PSD, vor vota pentru cabinetul PNL Marius Bota, Mihăiță Găină și Emanoil Savin.

Deputatul Daniel Constantin a anunţat că parlamentari ai Pro România, ''şase, şapte, posibil chiar opt", vor fi prezenţi luni la şedinţa comună a Parlamentului şi vor vota pentru învestirea Guvernului Orban.

"De câteva zile în Pro România au fost câteva discuţii de opinie. Au fost câţiva colegi care au spus că ar fi bine ca acest Guvern să fie învestit, după care Pro România se poate poziţiona în funcţie de acţiunile pe care le întreprind guvernanţii. Dacă au acţiuni bune, sigur că suntem alături, dacă nu guvernează bine, îi sancţionăm. Aceste discuţii au avut loc până acum jumătate de oră. Din păcate, nu s-a ajuns la o concluzie, ca atare majoritatea parlamentarilor Pro România probabil nu vor veni la vot, dar sunt câţiva oameni care vor să îşi exercite votul pentru învestirea Guvernului Orban. Cred că sunt şase, şapte, posibil chiar opt colegi, care vor fi prezenţi şi care vor vota pentru învestire", a afirmat Constantin.

Întrebat dacă va fi exclus din partid, Daniel Constantin a spus: "Haideţi să vedem, noi cred că astăzi dăm un vot care arată consecvenţa. Am votat pentru demiterea Guvernului Dăncilă, astăzi votăm pentru învestirea unui Guvern, pentru că, deja, avem o perioadă de instabilitate, cred că trebuie să dovedim responsabilitate".

"Să vedem ce se va întâmpla ulterior, noi suntem membri Pro România. Vă asigur că nu veţi auzi niciun cuvânt rău din partea mea vizavi de Victor Ponta. Este opţiunea pe care el a avut-o, i-am explicat care sunt raţiunile noastre şi sunt convins că în continuare vom avea o relaţie civilizată indiferent de decizia pe care domnia sa o va lua. Nu voi ezita dacă ceilalţi colegi sau domnia sa vor spune că nu putem să mergem mai departe, nu voi ezita şi, cu siguranţă, ne vom găsi calea", a adăugat el.

Constantin a mai susţinut că, dacă vâna funcţii, răspundea la oferta PSD.

La rândul său, deputatul Pro România Sorin Cîmpeanu a afirmat că este nevoie ca ţara să fie guvernabilă.

"Ca membrii fondatori, suntem pro, pro-ţară guvernată şi guvernabilă. Să fie o ţară care să aibă un Guvern, care să contribuie la eliminarea blocajelor, la respectarea angajamentelor internaţionale. Este nevoie de interlocutor guvernamental în această ţară", a subliniat Cîmpeanu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te