Senator PNL, despre înfrângerea suferită de cancelarul austriac în alegeri: „A primit o lecție”

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.01.2023 - 19:24
Karl Nehammer, cancelarul Austriei - Foto: Profimedia

Un senator PNL l-a luat la țintă pe cancelarul austriac, după ce Nehammer a pierdut alegerile din Austria. Politicianul român susține că „jocurile meschine” nu l-au ajutat să câștige electoratul.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că scorul sub aşteptări obţinut de partidul lui Karl Nehammer în Austria arată că nu poţi să te joci cu simbolurile şi cu spaimele oamenilor, pentru că electoratul nu poate fi păcălit.

Citește și: VIDEO O ambulanță blocată în nămeți, salvată de un grup de petrecăreți: Au mers 2 km pentru a ajuta

Liviu Brătescu a scris, luni, pe Facebook că ”jocul populist şi meschin” pe care Karl Nehammer l-a făcut cu România şi Bulgaria, opunându-se fără argumente reale aderării la Spaţiul Schengen, nu l-a ajutat pe cancelarul austriac să câştige alegerile regionale din Austria.

”Înfrângerea suferită de Karl Nehammer reprezintă o lecţie pentru toţi politicienii europeni şi pentru cei din România: nu poţi să te joci cu simbolurile şi cu spaimele oamenilor, pentru că electoratul nu poate fi păcălit după cum vrei tu. Astfel de şmecherii nu merg la infinit şi până la urmă, alegătorii îţi dau lecţia pe care o meriţi. O lecţie pe care trebuie să o înveţe şi politicienii români care azi speculează fricile oamenilor în speranţa că vor obţine astfel puterea. De fapt, ce cultivă azi se va întoarce împotriva lor mâine”, a arătat senatorul liberal.

Totodată, parlamentarul PNL a susţinut că există şi o a doua lecţie oferită politicienilor, şi anume că este uşor să acoperi problema extremismului aruncând cu injurii la adresa unei părţi a electoratului.

Citește și: Premierul Ciucă, întâlnire cu directorul FMI: „Creșteri fără precedent ale economiei”

”Dacă ne mulţumim doar să spunem că acei oameni sunt analfabeţi funcţionali sau retrograzi, nu înţelegem de fapt mesajul lor. Electoratul, chiar şi în Europa Occidentală, mai stabilă democratic, dă de ani de zile semnale şi avertismente că nu e în regulă ce se întâmplă cu actul public de guvernare. Căci, de fapt, susţinerea pe care aceşti oameni o arată politicienilor extremişti reprezintă rezultatul dezamăgirii, al disperării lor şi al căutării unor soluţii pe care forţele democratice nu au fost capabile să le ofere”, a declarat Liviu Brătescu.

El a afirmat că partidele democratice trebuie să-şi revizuiască atitudinea, apreciind că un partid extremist devine relevant pentru că are susţinere electorală.

”Electoratul aşteaptă soluţii reale, aşteaptă fapte în sprijinul său, nu vorbe goale şi populisme care doar fac rău. Aşa cum s-a întâmplat în chestiunea Schengen”, a adăugat senatorul PNL.

Citește și: Cum afectează pensionările masive funcționarea justiției: Sentințe întârziate și dosare fușerite

Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer şi-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naţionaliştilor din cadrul Partidului Libertăţii (FPÖ) - care a obţinut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare - în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară, şi este nevoit să încerce să formeze o coaliţie pentru a rămâne la putere, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, ceea ce semnalează o scădere a susţinerii Guvernului lui Nehammer, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te