Scandal în USR privind susținerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.10.2019 - 12:56
Nicușor Dan. Sursa: Inquam Photos

Mai mulți membri din Biroul Național al USR reproșează susținătorilor lui Dan Barna din partid că se opune susținerii lui Nicușor Dan, ex-președinte și fondator al formațiunii, la Primăria Capitalei.

SHARE

Reacția mai multor politicieni din USR vine după ce partidul a decis, azi-noapte, că amână decizia privind desemnarea candidaților care nu sunt membri de partid la alegerile de anul viitor, scrie G4Media.ro, citând surse din formațiune. 

„Acest amendament (amânarea desemnării candidaților care nu sunt membri USR – n. red.) putea să se numească amendamentul Nicușor Dan, pentru că despre asta a fost vorba în mod real. S-au spus cuvinte grele de la cel mai înalt nivel, chiar din ălea care încep cu f”, a scris europarlamentaur USR Nicolae Ștefănuță, vicepreședinte al formațiunii, pe un grup intern de comunicare al partidului.

Citește și: USR Bucureşti l-a acceptat pe Nicușor Dan în competiţia internă pentru Primăria Capitalei

„Dacă Echipa Barna nu va pricepe că nu mai poate continua să conducă partidul ăsta cu majorități mustață de 12-13, călcând orice altceva în picioare, așa cum a făcut-o în ultimele luni în BN-ul precedent cu majorități mustață de 11, atunci tare mi-e teamă că din cea mai mare speranță a României din ultimii treizeci de ani ne vom transforma teribil de repede în cea mai mare dezamăgire a ultimilor treizeci de ani”, a scris și deputatul Tudor Benga, membru în conducerea centrală a USR.

Au votat pentru amânarea desemnării lui Nicușor Dan drept candidatul USR la Primăria Capitalei: Dan Barna, Elek Levente, Claudiu Năsui, Iulian Bulai, Cristina Prună, Liviu Mălureanu, Cătălin Drulă, Radu Mihail, Diana Mureșan, Ionuț Moșteanu, Silvia Dinică, Cristian Moș, Vlad Botoș.

Membrii USR București au votat, în cadrul unui referendum intern, ca Nicușor Dan să fie candidatul susținut de partid în alegerile locale de anul viitor, pentru funcția de primar al Capitalei. Ulterior, șeful USR, Dan Barna, a declarat că Alianţa USR-PLUS va susţine pentru Primăria Capitalei candidatul cu cea mai bună poziţie, iar dacă acesta este Nicuşor Dan, nu e nicio problemă.

Totuși, PLUS și-a desemnat deja candidatul pe care îl va susține la PMB, pe Vlad Voiculescu, ex-ministrul Sănătății din Guvernul Cioloș. 

Citește și: ACUZAȚII Nicușor Dan, sponsorizat de un dezvoltator imobiliar

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -