Ridicol: Cazanciuc (PSD) a ajuns să critice PSD numai ca să nu treacă legea carantinei

DE Alexandru Pop | Actualizat: 13.07.2020 - 09:41
Robert Cazanciuc/FOTO: digi24.ro

Comisia juridică a Senatului urmează să reia, luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea. Sâmbătă, forul a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor asupra acestui proiect de lege.

SHARE

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a solicitat în Comisia juridică amânarea până luni a dezbaterilor, pentru a studia practicile Uniunii Europene în domeniu, menţionând că actul normativ venit de la Guvern nu este coerent şi "cetăţenii au dreptul la o lege care să-i protejeze".

Senatorul PNL Iulia Scântei a spus că această propunere înseamnă nerespectarea deciziei de convocare a plenului Senatului pentru sâmbătă şi a avertizat că va avea implicaţii asupra sănătăţii cetăţenilor.

Duminică, Robert Cazanciuc a criticat din nou proiectul de lege elaborat de Guvern privind carantinarea şi izolarea, susţinând că este un "dezastru" şi, ca urmare, actul normativ va fi votat când va corespunde "nevoii românilor", după dezbateri cu toţi cei implicaţi în aplicarea lui.

El a amintit că au fost solicitate puncte de vedere din partea Ministerului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii, iar Guvernul trebuie să prezinte o fundamentare din practica europeană în privinţa internării obligatorii şi detaşării obligatorii a medicilor.

Orban: Ale țări iau decizia carantinei

Premierul Ludovic Orban spune că Robert Cazanciuc îşi critică practic colegii de partid pentru această formă a legii, în condițiile în care actul normataiv a fost modificat de majoritatea PSD, Pro România și ALDE la Camera Deputaţilor.
"Legea care este în dezbatere în Senat este legea care a fost dezbătută în Camera Deputaţilor, unde şi-a pus amprenta majoritatea din Camera Deputaţilor, majoritatea PSD, Pro România, ALDE. Practic, Cazanciuc critică proprii colegi din partid care au votat cu legea în forma în care a ieşit din Camera Deputaţilor", a declarat Orban, duminică seara, la B1 Tv, potrivit Agerpres.
El spune că nu are pretenţia că proiectul de lege iniţiat de Guvern este perfect, dar acest proiect de este indispensabil.
"Alte ţări iau decizia de a introduce în carantină, în izolare cetăţenii români care se duc în ţările respective. Asta e cea mai bună dovadă că măsura izolării, măsura carantinei, măsura tratării în spitale sau sub supraveghere medicală sunt măsuri care există în toate ţările europene. Cramponarea de un discurs fără sens, care nu are absolut niciun fel de logică până la urmă face rău României, societăţii în ansamblul său. Nu pot să înţeleg aceste poziţii când este de domeniul evidenţei pentru orice om cu bun simţ, care are o minimă dorinţă de a se informa, că avem de-a face cu un virus, că avem de-a face cu un virus periculos care a provocat milioane de îmbolnăviri şi care a provocat aproape 600.000 de decese la nivel mondial (...) Cum să spui tu la Senat că legea nu e bună când legea a trecut de Camera Deputaţilor în care au fost aprobate amendamente care au fost susţinute de cei care deţin majoritatea şi în Camera Deputaţilor", a afirmat Orban.
Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma unei discuţii cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat vineri prezenţa în Senat a premierului Ludovic Orban şi a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la dezbaterea proiectului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te