Rareș Bogdan critică votul senatorilor PNL pe abuzul în serviciu: „PNL luptă pentru justiție”

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.03.2023 - 18:06
Rareș Bogdan - Foto: Arhivă

Europarlamentarul Rareș Bogdan a criticat în termeni duri votul senatorilor PNL privind pragul valoric pentru abuzul în serviciu și a declarat că PNL luptă pentru justiție, și nu pentru corupție.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune miercuri că liberalii nu susțin pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, după ce 26 de senatori PNL au votat în acest sens și le cere „imperativ” deputaților PNL să corecteze varianta votată de senatori.

Rareș Bogdan critică votul senatorilor PNL pe abuzul în serviciu: „PNL luptă pentru justiție”

„Să fie limpede, PNL nu susține introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. 

Să ne amintim că CCR, care a blocat de două ori tăierea pensiilor speciale, a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia.

Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată!”, a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

„Le cer imperativ colegilor din Camera Deputaților să corecteze varianta votată în această dimineață în camera superioară. De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare! 

Valoarea de referință de 250.000 de lei vine din zona legislației care reglementează evaziunea fiscală. Trebuie spus foarte clar, însă, că orice faptă sub valoarea pragului, oricare va fi limita stabilită în Camera Deputaților, constituie contravenție și se sancționează cu amendă și recuperarea integrală a prejudiciului”, a adăugat acesta.

„Acum 5 ani am ieșit în stradă, alături de milioane de români, pentru a protesta împotriva OUG 13. Vă asigur că nici eu, nici PNL nu ne-am schimbat.

Nu ne călcăm principiile în picioare și deciziile luate atunci! Marți, în primul BPN al partidului, vom lua și o decizie foarte clară în acest sens, iar colegii din Camera vor face ceea ce trebuie, pentru a demonstra că PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, a conchis prim-vicepreședintele PNL.

Cîțu, singurul împotrivă

Fostul premier și lider PNL Florin Cîțu a fost singurul senator liberal care a votat miercuri împotriva legii.

„NU am votat proiectul de lege care introduce un prag pentru abuzul în serviciu. NU am votat proiectul de lege cu pensiile speciale care nu respectă PNRR și garantează că România pierde aproximativ 25 de miliarde euro. Aceste proiecte nu au fost discutate in PNL.

Trebuie corectate la urmatorul BPN. PSD arată în fiecare zi că se întoarce la perioada Dragnea. Aceasta coalitie si-a depasit deja termenul de valabilitate”, a scris el, după vot, pe Facebook.

Senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te