„Am vorbit cu preşedintele Liviu Dragnea şi, pentru că avantajul României obţinut în iulie în urma formei finale aprobate de Camera Deputaţilor, trebuie menţinut, legea nu va fi supusă analizei comisiilor astăzi, urmând să vedem avantajele pe care trebuie să le conserve statul român. Azi colectăm amendamentele şi vom avea o săptămână pentru o analiză foarte atentă, cu un singur obiectiv - menţinerea avantajelor pentru România. Forma adoptată în iulie credem că a fost una bună", a declarat Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.
Luni, Senatul a votat o nouă formă a legii offshore - aflată în reexaminare la solicitarea președintelui Iohannis - prin care companiile care au investit în explorarea perimetrelor din Marea Neagră vor beneficia de o serie de facilități fiscale. Potrivit Agerpres, principalele amendamente adoptate în Senat, propuse de PSD, se referă la posibilitatea ca investitorii să-şi deducă banii din investiţia făcută. Astfel, conform celor stabilite la Senat, investitorul poate să-şi deducă maximum 60% din valoarea veniturilor suplimentare.
Un amendament precizează că pentru producția petrolieră din Marea Neagră se aplică actualele redevențe. Un alt amendament important este că pe întreaga perioadă a acordurilor petroliere, adică zeci de ani de acum înainte, regimul de redevențe și regimul fiscal nu se vor modifica.
Citește și Senatul a adoptat legea offshore. Noi facilități fiscale pentru companii
Citește și FORUM NEWSWEEK ROMÂNIA. Independența energetică, miza legii offshore