PSD îi cere demisia lui Nicuşor Dan după acuzația de incompatibilitate: „Nu mai are legitimitate”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.02.2023 - 23:20
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan- Foto Inquam Photos/Octav Ganea

PSD spune că Nicușor Dan ar trebui să-şi dea demisia şi nu mai are legitimitatea de a fi primarul Bucureştiului, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a acuzat de incompatibilitate şi conflict de interese

SHARE

Mai mult, ANI a depus împotriva lui o sesizare la Parchetul General pentru abuz în serviciu.

„Primarul General Nicușor Dan adaugă incompetenței și delăsării sale, deja probate, din nefericire pentru locuitorii Bucureștiului, și incompatibilitatea și conflictul de interese, constatate oficial de Agenția Națională de Integritate.

În orice stat european, în fața gravității unor asemenea acuzații, ar fi existat deja până acum un gest firesc: demisia. Venit la Primăria Capitalei pe valul campaniei «Fără penali în funcții publice», Nicușor Dan nu mai are vreo legitimitate de a-i reprezenta pe bucureșteni fiindcă a devenit, oficial, un penal", se arată într-un comunicat al PSD.

Social- democrații au criticat și reacția președintelui USR, Cătălin Drulă, în acest caz, care a numit sesizarea făcută de ANI o „mizerie".

„PSD consideră că este absolut deplorabil și modul în care președintele USR, Cătălin Drulă, se descalifică acuzând ANI că lucrează la «ordin politic» și că este «o mizerie» sesizarea pe care a făcut-o la adresa Primarului General al Capitalei.

În fapt, domnul Drulă probează dimensiunea demagogiei sale. ANI era bună când lua în vizor adversarii politici ai USR, acum a devenit, brusc, instrument politic.

Când era în opoziție, orice asemenea tip de reacție era considerat rapid un «atac la statul de drept». Exact asta face azi liderul USR pentru a-și apăra colegii penali", se arată în comunicat.

Citește și: VIDEO Rusia a pierdut întreaga Brigadă a Infanteriei navale de elită 155

Anterior, Cătălin Drulă acuzase ANI că este o instituţie politizată. „Mizeria ANI de astăzi la adresa lui Nicuşor Dan e doar încă o dovadă a politizării acestei instituţii care hărţuieşte politicienii şi primarii din Opoziţie. Nu e nicio întâmplare. Acesta este regimul Iohannis, pas cu pas către Belarus", a scris Drulă, la Facebook.

„Instituţiile de control şi verificare non-judiciare sunt sub controlul politic al PSD - PNL. Rezultat: borfaşii fură şi dorm liniştiţi. Iar politicieni oneşti din Opoziţie care deranjează mafia primesc câte un ANI, câte un DLAF, câte o Curte de Conturi, câte un corp de control, câte un kompromat", a acuzat liderul USR.

Citește și: Scenariu apocaliptic. Miliarde de oameni mor în „iarna nucleară”. Cei mai mulți prin înfometare

La rândul său, Nicușor Dan a anunțat că va contesta în instanță raportul ANI despre care spune că are o "interpretare eronată a legii".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te