„Dat fiind că prim-ministrul a fost învestit cu încrederea membrilor acestei coaliții, prerogativa constituțională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Președinte se exercită după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție.
Premierul va acorda un interval de timp rezonabil pentru asigurarea tranziției între titularii portofoliului ministerial”, se arată în actul adițional.
Citește și: O pacientă aflată la ATI i-a cerut unui medic să o vaccineze pe loc: Mă va urmări neputința mea
În document se afirmă că, de acum înainte, „comunicarea publică se va face în spirit de susținere reciprocă și solidaritate”.
În ceea ce privește prioritățile stabilite în document, toate erau cunoscute: vaccinarea, raportarea datelor privind vaccinarea, transparenţa, reforme în domeniul sănătăţii, reforma pensiilor speciale, legile justiţiei şi operaţionalizarea Comisiei de cod electoral.
Actul adițional prevede și chestiuni organizatorice, precum faptul că ședințele coaliției se țin luni, iar secretariatul se va asigura prin rotație.