Primarul Robert Negoiță, acuzat că face un centru de sortare a gunoiului în centru Bucureștiului

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.07.2021 - 12:36
Esplanada este, în prezent, un teren viran acoperit de betoane și gunoaie. Foto Hotnews

USR PLUS susține că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să creeze un centru de sortare a gunoiului în centrul Bucureștiului, pe un teren viran de lâng Ministerul Culturii.

SHARE

USR PLUS critică faptul că primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, fără nici un fel de autorizație, excavează un teren din centrul Bucureștiului. Edilul susține oficial că vrea să contruiască un parc, deși, în toamna acestui an, pe același spațiu, începe construirea unui proiect finanțat de Banca Mondială cu 220 de milioane de euro.

„De trei zile, primarul Robert Negoiță ignoră «Cartierul pentru Justiție», proiect demarat încă din 2005, pentru care Banca Mondială a alocat 220 de milioane de euro, aducând pe terenul «Esplanada» din centrul Bucureștiului utilaje și muncitori care excavează zona, de la una din societățile Primăriei, Algoritm Construcții SRL.

Asta, deși Consiliul Local nu a fost informat despre aceste lucrări, iar primarul nu are dreptul de a dispune după bunul plac de resursele societăților din subordinea PS3”, arată USR PLUS într-un comunicat de presă. 

CITEȘTE ȘI: Toate aberațiile lui Pițurcă despre Euro2020: „La fotbal, cel mai frumos lucru este să marchezi”

Formațiunea arată că, fără să aibă un proiect publicat, primarul Negoiță vrea să valorifice și fundația din beton și fier care se găsește pe terenul „Esplanada”, deși fierul și betonul reprezintă bunuri ale statului român, iar primarul Sectorului 3 urmărește să le valorifice în scop propriu.

„Robert Negoiță susține că va construi un parc pe «Esplanada», însă muncitorii de pe teren spun că aici se va construi o stație de sortare a gunoiului. Pe lângă transformarea zonei într-un șantier improvizat, sunt tăiați copaci de 40-50 de ani, pe care edilul i-a numit «boscheți» și este pregătită betonarea unei alte părți a terenului.

De altfel, în nouă ani de mandat, Robert Negoiță nu a făcut decât să betoneze zeci de hectare de spații verzi în Sectorul 3”, menționează documentul.

Ana Ciceală, consilier general USR PLUS, a depus în 22 iunie 2021 un proiect privind construirea unui parc lângă „Cartierul pentru Justiție”, pentru revitalizarea zonei mutilate de regimul ceaușist. Grădina Dudești se va întinde pe o suprafață de cinci hectare.

„Robert Negoiță nu are nici o autorizație în baza căreia execută această lucrare, taie arbori vechi, de 40-50 de ani și lasă în aer un proiect de 220 de milioane de euro.

Reamintesc că Robert Negoiță este cel care a propus pentru betonare nu mai puțin de 63 de spații verzi în Sectorul 3 prin PUZ, betonări oprite de consilierii generali USR PLUS prin suspendarea PUZ Sector 3 în ianuarie 2021. În nouă ani de mandat, Robert Negoiță a betonat zeci de hectare de spații verzi în Sectorul 3.

Citește și: Poemul blestem scris de Adrian Păunescu despre Pacepa. Mesajul fostului spion către Băsescu

Nu avem nici o garanție că Robert Negoiță va construi pe terenul «Esplanada» un parc și nu ne vom trezi cu alte betoane în centrul Capitalei.

Mai mult, cred că proiectele «Cartierul pentru Justiție» și «Grădina Dudești» sunt o ocazie majoră pentru orașul nostru de a regenera urban o zonă mutilată înfiorător de vechiul regim ceaușist, de a transforma o rană veche și abandonată din inima Bucureștiului într-un centru pentru sănătate, educație și, de ce nu, dreptate”, a explicat Ana Ciceală, consilier general USR PLUS.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te