Primar din Argeș, fără mandat după ce și-a angajat tatăl pe post de consilier personal

DE Elena Andrei | 23.08.2021 - 21:48
Primar din Argeș, și-a angajat tatăl pe post de consilier personal/Foto: stiri din muscel

Prefectul judeţului Argeş a semnat ordinul de încetare a mandatului în cazul edilului comunei Berevoeşti, Florin Bogdan Proca, după ce acesta a fost condamnat penal, prin decizie definitivă, fiindcă şi-a angajat tatăl pe post de consilier personal.

SHARE

„Prefectul judeţului Argeş, Emilia Mateescu, a emis în data de 20.08.2021, ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Berevoeşt deţinut de Proca Florin Bogdan.

În data de 21.07.2021, secretarul general al comunei Berevoeşti a comunicat Instituţiei Prefectului judeţului Argeş dovada că Proca Florin Bogdan este condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate cu amânarea executării pedepsei.

Hotărârea judecătorească de condamnare, pronunţată în dosarul penal nr. 6110/205/2018, stabileşte că Proca Florin Bogdan a folosit funcţia de primar pentru favorizarea unei persoane, adică l-a angajat pe tatăl său pe postul de consilier personal.

Dosarul penal a fost soluţionat definitiv în data de 24.03.2021 prin decizia penală a Curţii de Apel Piteşti nr. 237/A”, a transmis, luni, Prefectura Argeş, prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit News.ro.

Citește și

Clotilde Armand: Romprest a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală

Primăria apără investitori imobiliari care au inventat o stradă ca să primească autorizație

 

Conform legii, constatarea încetării mandatului primarului se face exclusiv prin ordin emis de prefect.

Ordinul prefectului poate fi contestat de către edil, în instanţa de contencios administrativ, în termen de 10 zile de la comunicare.

Bogdan Proca a fost trimis în judecată în octombrie 2018 de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti pentru conflict de interese. Şi tatăl său, fostul primar Gigi Fănel Proca, a fost cercetat tot pentru conflict de interese, însă în cazul său nu s-a luat vreo măsură. Cei doi s-au angajat reciproc pe postul de consilier personal.

În primăvara lui 2012, Florin Bogdan Proca a făcut cerere de angajare la Primăria Berevoeşti, acolo unde primar era chiar tatăl său, Gigi Fănel Proca, iar acesta din urmă, după cum spun procurorii, ”în loc să se abţină de la rezolvarea cererii, întrucât se afla într-o vădită stare de conflict de interese”, a dispus angajarea fiului în funcţia de consilier personal.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.