Președintele Iohannis a motivat de ce a respins miniștrii propuși de PSD

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 15.05.2019 - 20:12
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a explicat miercuri, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, motivele care au stat la baza refuzului de a-i numi în funcții pe miniștrii propuși de PSD: Eugen Nicolicea, Tit Liviu Brailoiu și Oana Florea.

SHARE

Șeful statului a arătat că PSD nu a făcut respectivele propuneri pentru a face guvernarea mai bună, ci pentru că s-au certat între ele găștile din PSD.

„PSD se preocupă de problemele lui Dragnea, nu de problemele României. Înainte de Paști mi-au propus PSD-iștii o remaniere a acestui guvern. Nu pentru a face guvernarea mai bună, s-au certat ei între ei, găștile din PSD, și au venit cu trei propuneri: Nicolicea, Florea și Brăiloiu.

Le-am spus atunci că nu sunt de acord cu remanierea pentru că nu aduce nimic bun și nu e făcută pentru a guverna mai bine. Azi le-am dat PSD-iștilor refuzul meu și în scris ca să înțeleagă mai bine. În expunerea de până acum se vede clar că apar două teme. justiția și proasta guvernare”, a declarat președintele.

Acesta a mai vorbit și despre activitatea alianței de guvernare, pe care a numit-o „ce mai slabă de după Revoluție”, și care a spus că se remarcă doar prin atacurile asupra justiției și Codurilor Penale.

„Cea mai slabă guvernare de după Revoluție: zero autostrăzi, spitale, doar promisiuni, nimic la realizări. Cu o excepție: la modificări pe legile justiției, pe Codurile penale au lucrat mult și prost. Se pune întrebarea retorică: de ce au lucrat PSD-iștii atât de mult și de intens pentru îndoirea legilor justiției: Răspunsul e cunoscut și clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiție.

Pentru că pentru PSD e mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să le fie bine românilor. Și cum Dragnea și alții au probleme cu justiția, în Europa nu mai discută nimeni cu ei”, a afirmat Klaus Iohannis.

Spre final, liderul statului a amintit de referendumul din 26 mai și menționat că așteaptă să spună românii dacă sunt de acord cu politicienii corupți, interzicerea corupției și ordonanța pe justiție.

„Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupții, în sensul că Da, suntem de acord cu interzicerea corupției am vrut să spun, cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupție (...) Da, suntem de acord să se interzică OUG în domeniul justiției și politicii penale.

Avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Alegerile și referendumul sunt despre viitorul european și al României. Într-o democrație, lucrurile se schimbă prin vot”, a concluzionat președintele.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.