Pontonul inaugurat de Raluca Turcan acum trei săptămâni s-a scufundat parțial. Reacția ministrului

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 15.10.2021 - 16:26
Grupaj foto: Facebook Dorelian Bellu

Pontonul inaugurat de Raluca Turcan acum trei săptămâni s-a scufundat parțial, scrie pe pagina sa de Facebook jurnalistul Dorelian Bellu. Acesta a prezentat și fotografii cu pontonul răsturnat și pe jumătate scufundat.

SHARE

UPDATE 2: ONG-ul SERA a venit cu precizări legate de situația pontonului, explicând că acesta s-a răsturnat datorită condițiilor meteo.

„De aseară și până azi dimineață, din cauza condițiilor meteo și din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei și a început să se încline. În plus, ca urmare a unei defecțiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situația se va reglementa în câteva zile.

Astăzi dimineață, am contactat specialiștii de la fața locului pentru a decide care este cea mai bună soluție de evacuare a apei și de punere pe linia de plutire corectă. Deja o firmă specializată lucrează în acest sens și, până la mijlocul săptămânii viitoare, vasul va fi repus pe linia de plutire.

Estimăm că centrul de recuperare își va începe activitățile cu beneficiarii în luna noiembrie.

Și noi ne dorim să rezolvăm cât mai repede această situație tehnică, un incident nedorit, și depunem toate eforturile în acest sens, astfel încât să putem demara activitatea centrului așa cum a fost programată.

În ceea ce privește finanțarea, menționăm că achiziția pontonului plutitor s-a făcut exclusiv din fonduri private”, a rătat ONG-ul SERA. 

UPDATE: Raluca Turcan, ministrul Muncii, a spus că pontonul era tras la mal, în Mahmudia, pentru că se caută personal și că „incidentul” surprins în imagine de jurnalistul Dorelian Bellu s-a produs din cauza unei defecțiuni, într-un punct de vedere remis presei. 

Totodată, Raluca Turcan a mai precizat că centrul de recuperare își va începe activitatea în luna noiembrie. 

„O mențiune fac pentru că am văzut multe comentarii politice și toată lumea spune că este o imagine urâtă.

Nu imaginea este importantă în acest caz, ce este cu adevărat important și ceea ce mă preocupă este să avem garanția , ca autorități publice, că acest centru nu prezintă riscuri nici pentru copii și nici pentru personalul care-l deservește.

Am discutat cu reprezentanții SERA (Bogdan Simion) si ceea ce știu este :
1. Pontonul era, fără personal, tras la mal (în Mahmudia) în condițiile în care se caută să se angajeze personal.
2. Din cauza unei defecțiuni si lipsei de personal care sa intervină imediat s-a produs acest incident.

Repet , ce ma interesează ca autoritate publica, pentru ca in aceasta situație este un proiect privat, nu al MMPS, este sa nu există niciun risc de utilizare a pontonului.

Centrul de recuperare își va începe activitățile în noiembrie.
Nu doresc să politizăm, investiția este privată”, este reacția Ralucăi Turcan. 

---

Șapte oameni, în frunte cu Ministrul Raluca Turcan, au tăiat o panglică la inaugurarea, în urmă cu trei săptămâni, a unui centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării. Evenimentul a avut loc cu ocazia lansării, la Tulcea, a primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară, un proiect privat realizat de Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY România.

Citește și: Viviana, soția lui Mirel Rădoi, și-a luat BMW Alpina B7 de +150.000 €. A blocat strada, pe avarii

„Un localnic îmi spunea că platforma lua apă încă de la momentul inaugurării.

Dimineață, primesc o poză cu pontonul la fel de scufundat ca guvernarea lui Cîțu.

Până când cineva va investiga cum s-a ajuns aici și care este implicarea Consiliului Județean Tulcea, trebuie întrebată #echipacastigatoare ce-i cu potemkinada asta care ține trei săptămâni.

Raluca Turcan, trimiteți măcar o coroană la fața locului”, a scris jurnalistul Dorelian Bellu, pe Facebook. 

Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei Mahmudia au declarat că acesta este doar „puțin bandat” și nicidecum scufundat: „El nu este scufundat. Unde a fost ancorat în zona respectivă apele Dunării erau crescute. În momentul în care s-au tras apele el s-a bandat puțin, dar nu s-a răsturnat sau a luat apă. Domnul primar a vorbit acum la Consiliul Județean să vină o navă specializată să îl poată îndrepta. Nu are nicio problemă”, a declarat secretarul comunei Mahmudia, citat de G4Media. 

Citește și: FOTO Profesoară, însărcinată după ce ar fi avut relații intime cu un elev de 15 ani. A fost arestată

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te