Ponta face o analiză a războiului: „Americanii câștigă potul cel mare. Europa se îngroapă singură”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.09.2022 - 09:49
Victor Ponta, exercițiu de propagandă antioccidentală- Foto: Inquam Photo

Fostul premier Victor Ponta face o scurtă analiză cu privire la Cine pierde și cine câștigă mai  mult din cauza războiului prelungit din Ucraina.

SHARE
El susține că de departe SUA ia potul cel mare al câștigului urmată de China, marile țări producătoare de petrol și gaze + Turcia, în timp ce marii pierzători sunt populațiile din Ucraina, Rusia și Europa.
 
Pentru România el are o mențiune specială: „inflația sare de 20%, economia este distrusă prin noi taxe și impozite... Dar „focile” sunt fericite în “România lucrului bine făcut”.
 
<<Mă întreabă mulți oameni (din România și din țările în care călătoresc și muncesc) cine pierde și cine câștigă în urmă Războiului din Ucraina!
 
Le spun părerea mea (o analiză strict personală) că la „pierdut” aș spune așa:
 
Cine pierde:
 
1. Populația Ucrainei (din cauza distrugerilor produse de Armata Rusiei, dar și pentru că au un lider politic mult mai interesat de imagine, laude în ziarele occidentale, declarații spectaculoase și poze cu toți liderii care se bulucesc la Kiev să facă poze cu el de parcă ar fi Maddona sau Tiger Woods - decât de cum să aibă grijă de cetățenii și de economia țării).
 
2. Populația Rusiei (pentru că soldații ruși mor pe front, populația suferă în urmă sancțiunilor și au un lider politic care nu mai are nimic de pierdut și merge „înainte” cu orice preț)
 
 
3. Populația Europei (pentru că este lovită de „sancțiunile” împotriva Rusiei mai rău decât rușii, suferă din cauza unei inflații fără precedent și a unor prețuri la energie insuportabile, este condusă de niște liderii total abulici care repetă toți niște fraze goale dar nu sunt în stare să găsească o singură soluție serioasă la problemele actuale - unele produse de Război, altele chiar de incompetența și lașitatea lor)!
 
Între țările europene care suferă sunt însă mari diferențe - unii din Vest sunt atât de bogați încât au „osânză” să sufere și 10 ani fără să simtă cu adevărat ; alții din Est fac gălăgie mare, găsesc soluții șmechere, dar eficiente că să își salveze economia și populația; iar alții, ca România, dau tot, nu cer și nu primesc nimic în schimb și nici nu se mai sinchisesc să explice oamenilor ce li se întâmplă, de ce și ce viitor ii așteaptă)!
 
Cine câștigă ?
 
1. SUA - care nu are nevoie de nimic din Rusia și acum va vinde Europei energie mai scumpă pe care nu putea să o vândă înainte ; care produce armamentul pe care toate statele europene îl vor cumpără în continuare (numai Germania va alocă 100 de miliarde de euro pt apărare); care își fidelizează aliații arătându-le cât de mare este pericolul să pățească și alțîi că Ucraina.
 
2. China - țară cu cea mai mare populație și cea mai mare producție industrială care are acum acces unic și ieftin la resursele naturale ale Rusiei.
 
 
3. Arabia Saudită și țările OPEC de care se roagă toată lumea să nu scumpească și mai mult prețul petrolului, deși fără Rusia este evident că există deficit.
 
4. Iranul și Venezuela care erau până acum “paria” mereu certați și care acum sunt iertați și rugați să dea și ei mai mult petrol
 
5. Turcia care își păstrează relațiile politice și economice cu toate părțile și devine cel mai important “hub” pentru energia și toate produsele industriale de care are nevoie Europa.
 
Acum românii sunt din nou “campioni” la pierdut: energia s-a scumpit de 10 - 15 ori față de acum câțiva ani; inflația sare de 20%, economia este distrusă prin noi taxe și impozite, văd că leul scade față de euro și euro scade față de dolar! Pierderi pe toată linia! Dar “focile” sunt fericite în “România lucrului bine făcut” - iar noi ceilalți “să trăim bine!”>>, susține Ponta pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te