PNL s-a stabilizat la 21% în sondaje. Care e strategia lui Nicolae Ciucă, pentru 2024

DE Florin Budescu | Actualizat: 09.10.2023 - 14:05
PNL s-a stabilizat la 21% în sondaje - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

PNL s-a stabilizat la 21% în sondaje, a anunţat liderul partidului, Nicolae Ciucă, în şedinţa Biroului Permanent Naţional. Preşedintele Senatului şi.a prezentat strategia, pentru anul electoral 2024, în care sunt patru tururi de alegeri.

SHARE

"PNL are capacitatea și forța sa meargă singur în alegeri", a afirmat Nicolae Ciucă, adăugând: "De ce să ne fie teamă? De trei ani suntem la guvernare! Sunt lucruri pe care le-am făcut bine și altele mai puțin bine".

"Am închis 2022 cu creștere economică 4,7%. 49 miliarde euro valoare nominală peste estimare. Și azi trăim din banii pe care am reușit să îi atragem din 2022!", a spus Ciucă.

PNL s-a stabilizat la 21% în sondaje

Nicolae Ciucă, în ședința BPN a PNL:

"S-au luat în analiză mai multe sondaje. Avem o perioadă în care ne-am stabilizat între 20% - 21%. Ultimul sondaj, independent, ne arată că nu stăm rău, tot acolo suntem. PNL e la 21,5% din total alegători. Dar nu îmi place să vorbesc despre asta, pentru că e o poză de moment.

Trendurile pentru PNL sunt în creștere. S-a discutat despre alianțe, coaliții. În momentul de față suntem la guvernare, principala noastră preocupare.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, dezvăluiri în premieră despre misiunea în Afganistan pe care a condus-o în anii 2000

Împreună cu președinții de filiale, conducerea executivă, va trebui să ne stabilim direcția pentru 2024. Am lăsat deschise toate ipotezele pe care putem lucra. În ultimul interviu dat, am spus: PNL are capacitatea și forța să meargă singur în alegeri.

De ce să ne fie teamă? De trei ani suntem la guvernare! Sunt lucruri pe care le-am făcut bine și altele mai puțin bine. Dar, fraților, să vorbim de ce am făcut bine. 2000 de șantiere deschise prin implicarea PNL.

Am închis 2022 cu creștere economică 4,7%. 49 de miliarde de euro - valoare nominală, peste estimare. Și azi trăim din banii pe care am reușit să îi atragem din 2022!

Citeşte şi: 2,7 miliarde euro primiți de România prin PNRR. Cererea, formulată în mandatul lui Ciucă

Cea mai mare absorbție de fonduri europene. Din asta trăim, de ce să ne fie rușine, de ce să ne fie rușine să vorbim cu oamenii? Trebuie partidul mobilizat.

Mobilizarea trebuie să plece de la fiecare dintre noi. Trebuie să vedem care ne sunt obiectivele, direcțiile a ce vrem să facem. Nu neapărat anul viitor, dar după 2024.

PNL nu intră într-o alianță împotriva cuiva. Dacă e să facem un construct politic, se face printr-un proiect de țară bine consolidat, agreat, cum ne dorim.

Altfel nu avem ce să discutăm. Avem și forța, și determinarea să mergem pe linia noastră politică."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te