Pionii lui Putin. Masonul Stelian Nistor despre agentul Golovin: „Știam că a fost ofițer KGB“

DE Petru Zoltan | Actualizat: 09.09.2018 - 19:29

Masonul Stelian Nistor este Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat. A lucrat îndeaproape cu colonelul Golovin. La fel și cu ministrul Lucian Șova, de la Transporturi.

SHARE

Pentru a-și arăta influența, a mers cu o delegație a masoneriei Greciei la deputatul Florin Iordache, fost ministru al Justiției și inițiatorul Ordonanței 13. Unul dintre discipolii săi, masonul George Ivașcu, a ajuns ministru al Culturii în Guvernul României. George Ivașcu este poreclit de frații masoni „Piticul“.    

Marele Comandor Stelian Nistor a povestit pentru Newsweek România cum i s-au intersectat drumurile cu Golovin. În urmă cu mai mulți ani, acesta din urmă reprezenta interesele economice ale Rusiei în România. Nu își mai aduce aminte în ce an l-a cunoscut. 

„A fost un proiect de oportunitate pentru cele două țări. Ei erau prezenți aici. Golovin era reprezentantul statului rus. Avea mandat pe economic, pentru termocentrale și cărbuni. Cred că știu lucrul ăsta și din presă. Cred că era vorba de recuperarea unei creanțe a statului rus din România“, a declarat Stelian Nistor.

„A fost un proiect nereușit”

Ulterior, relația dintre Golovin și Nistor s-a cimentat și cei doi au decis să facă afaceri împreună.  Nimic concret, mai zice  masonul șef: „Am încercat să facem afaceri, dar nu am lucrat nimic. Nu mai știu cum a început afacerea. Știu că a fost un proiect nereușit. La un moment dat ne interesa… era o fereastră de oportunitate pentru România. Nu vă pot detalia. Golovin era în aceeași fereastră de oportunitate pentru România. Nu mai știu cum a fost. Dar totul a fost în cadrul legal. Sigur că știam că a fost ofițer KGB. Trebuia să fie de undeva“.

Stelian Nistor a lăsat să se înțeleagă că serviciile de informații românești au fost tot timpul la curent cu relația dintre el și Golovin: „Știu că a fost un proiect nereușit. Repet, a fost o încercare care nu s-a mai făcut. Avea o fabrică de autobuze. De ceva la modul ăsta. Nu e nimic subversiv în toate acestea. Autoritățile competente nu le află și ele odată cu noi? Ele sunt de când s-a petrecut“. 

Întrebat cum a ajuns George Ivașcu la Cultură, Stelian Nistor a încercat să fie protector: „Domnul Ivașcu nu are nicio legătură cu rușii. E un om care e în cultură. Nu înseamnă că suntem foarte apropiați. Este directorul celui mai performant proiect cultural, Teatrul Metropolis. Cunoaște sistemul cultural și este recunosct ca atare. E un om de succes. E recunoscut ca atare de sistemul cultural. Nu e vărul meu din Fălticeni“.

Cât despre ministrul Lucian Șova, Stelian Nistor a negat vehement orice legătură actuală: „Cu Șova nu am vorbit de nouă - zece ani. Nu am vorbit, nu ne-am văzut“.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te