Pensiile și alocațiile vor crește în fiecare an, anunță Florin Cîțu

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 01.06.2021 - 13:37
Pensiile și alocațiile vor crește în fiecare an, anunță Florin Cîțu. Foto Inquam Photos

Majorarea pensiilor și a alocațiilor pentru copii va avea loc la începutul anului viitor și la fel se va întâmpla în fiecare an, anunță premierul.

SHARE

„Anul viitor va fi următoarea majorare și va fi în fiecare an o majorare a pensiei. Este mai mult decât rata inflației, vom vedea exact formula clară, dar crește mai mult decât cu rata inflației.

Dacă nu va fi noua lege până la finalul anului, cred că avem o formulă din legea veche pe care o vom aplica, dar vedem cum va fi cu legea nouă. Reforma pensiilor va avea nevoie de mai multe legi, nu doar de una pentru a putea fi implementată, pentru că lucrurile sunt complicate și ai nevoie de timp ca să mișți lucrurile”, a declarat prim-ministrul, la Digi24.

În privința alocațiilor copiilor, Florin Cîțu a precizat că majorarea se va face, de asemenea, în prima lună a fiecărui an calendaristic.

De asemenea, premierul a afirmat luni seara că în 15 ani, dacă nu vor fi adoptate reforme care să împiedice acest lucru, fondul de pensii va deveni un dezastru. Potrivit acestuia, viitoarea lege a pensiilor trebuie să rezolve mai multe probleme, nu doar cea legată de sustenabilitate, astfel că, spune prim-ministrul, ar putea fi nevoie de mai multe legi.

Citește și: Amalia, fosta soție a lui Ilie Năstase: Plecată din Rahova, am ajuns să vorbesc cu Robert de Niro

Alături de o lege a pensiilor sustenabilă, România are nevoie și de o reformă care să interzică creșterile ad-hoc la care partidele politice, precum PSD, recurg înainte de alegeri, a susținut Florin Cîțu.

Premierul a afirmat că legea pensiilor este în prezent discutată de experți, în cadrul unui grup de lucru în Coaliție iar obiectivul ei este de a elimina nesustenabilitatea cu care sistemul de pensii actul se confruntă.

„Vom avea o lege a pensiilor care să adreseze toate problemele, sustenabilitatea este una dintre ele. Această lege o să fie în dezbatere publică și apoi o să fie aprobată de Guvern.

După va merge în Parlamentul României unde va fi din nou dezbătută public și vom vedea care va fi varianta finală. Obiectivul este acela de a elimina riscul de nesustenabilitate a sistemului de pensii peste 15 ani”, a explicat Cîțu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.