Orban: Orice discuţie despre o eventuală remaniere mi se pare nepotrivită, creează instabilitate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.06.2021 - 15:45
Orban: Orice discuţie despre o eventuală remaniere mi se pare nepotrivită, creează instabilitate/FOTO: Facebook/Ludovicorban

Ludovic Orban a afirmat că nu există niciun motiv de nemulţumire cu privire la activitatea miniştrilor PNL şi a subliniat că orice discuţie despre o eventuală remaniere, mi se pare nepotrivită.

SHARE

„Am văzut că există discuţii legate de o eventuală remaniere. Eu nu am participat la nicio discuţie legată de vreo remaniere. Şi eu evaluez activitatea miniştrilor, în primul rând a miniştrilor PNL. Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv de nemulţumire cu privire la activitatea miniştrilor PNL, ca atare orice discuţie pe surse sau pe nesurse despre o eventuală remaniere mi se pare nepotrivită, mi se pare o discuţie care creează o instabilitate la nivel guvernamental numai aşa, din vorbe lansate pe la colţuri şi care, după părerea mea, este prematură şi inutilă”, a declarat Orban.

„Totuşi, Guvernul nu are nici şase luni complete de când este instalat. Sigur că trebuie făcută evaluare, că trebuie corectate în anumite ministere lucrurile care nu funcţionează aşa cum ne aşteptăm, sigur că trebuie crescută coeziunea în cadrul guvernării, dar o discuţie despre remaniere în momentul de faţă mi se pare fără fundament”, a explicat Ludovic Orban, luni la Parlament.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei avansează cu 76 metri pe an. Inaugurat, 2022

Liderul PNL a mai spus că sunt în lucru reformele asumate de către Guvern şi a precizat că au demarat acţiunile în ceea ce priveşte digitalizarea.

„Se lucrează la reforme la ministere în toate domeniile de activitate. Pentru a putea adopta legi în aplicarea programului de guvernare, la nivelul coaliţiei trebuie să convenim asupra unor forme pe care să le susţinem toate formaţiunile politice din coaliţie, pentru că altfel nu există majoritate parlamentară”, a completat Orban.

Acesta a mai declarat că niciodată cu premierul nu a discutat despre o posibilă remaniere a miniştrilor.

„Nu am simţit manifestarea unei atitudini diferite faţă de miniştri în funcţie de prezenţa sau neprezenţa la poză şi cred că aşa este şi normal. Ca premier, trebuie să lucrezi cu toţi miniştrii, indiferent dacă ei sunt în poză sau nu sunt în poză”, a precizat liderul liberalilor.

Întrebat dacă premierul poate decide singur în cazul unei viitoare remanieri sau trebuie să existe înţelegere în coaliţie, Ludovic Orban a răspuns:

„PNL are un statut care trebuie respectat de toţi membrii PNL. Coaliţia de guvernare are un acord de funcţionare, care a fost completat cu un act adiţional, care trebuie respectat de toţi membrii coaliţiei de guvernare”.

Citește și: Armand a prins-o pe șefa ADP că-și repara vila cu resursele instituției. A dat-o pe mâna parchetului

Premierul Florin Cîţu a afirmat, recent, că sunt miniştri care au o performanţă foarte bună şi sunt miniştri care au rămas în urmă, ceea ce se vede şi în sondaje. Întrebat dacă îşi doreşte o remaniere, şeful Guvernului a negat, dar a explicat că ar putea lua o astfel de decizie pentru a avea un Executiv mai puternic.

Acesta a precizat că-i evaluează zilnic pe miniştri, dar, la un moment dat, va trage linie.

„O să vedem atunci când trag linie, dar eu să ştiţi că-i avertizez pe miniştri din timp (...) Niciodată nu-mi doresc o remaniere. Nu-mi doresc o remaniere, aceste lucruri se întâmplă doar dacă văd că acea decizie va duce la un guvern mai puternic”, a explicat prim-ministrul care a adăugat că nu este în această situaţie în acest moment.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te