Omul lui Dan Voiculescu filmat printre sacii electorali îl contrazice pe Daniel Tudorache

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 02.10.2020 - 17:06

Mihai Gâlcă, reprezentant al PPUSL, noul partid al lui Dan Voiculescu, în Biroul Electoral al Sectorului 5, nu crede că au existat fraude la alegerile locale pentru funcția de primar al Sectorului 1.

SHARE

Mhai Gâlcă apare în imaginile video difuzate de Antena 3 în timp ce lasă un sac în încăperea supravegheată video în care sunt depozitate toate buletinele de vot de la Sectorul 1. 

„Datorită faptului că sunt reprezentantul PPUSL în BES1, membru chiar, sarcinile au fost procedurale și legale. Nu este nimic ilegal în a intra în zona de depozitare a sacilor sosiți și care aveau nereguli constatate în noaptea respectivă, mai degrabă în dimineața respectivă.

În imaginile care sunt prezentate sunt singur, dar vă spun că imaginea a fost trunchiată. Mai există și anterior o înregistrare în care am fost insoțit chiar și de președintele BES pentru o perioadă scurtă de timp, după care am urcat pe maldărul de saci, depozitând în zona indicată pe care am stabilit-o împreună cu secțiile de vot care efectiv nu s-au închis și care aveau probleme în calcule, în fond.

În toți sacii depozitați în colțul respectiv bănuiesc că erau aceleași documente ca și în sacul pe care l-am depozitat eu cu dosarele, cele 4 dosare și ștampila secției de vot”, a declarat reprezentantul partidului lui Dan Voiculescu la Digi24.

Acesta a explicat că potrivit articolului 97, la litera 4, la lucrările efectuate de Biroul Electoral de circumscripție pot asista candidații și persoanele acreditate în acesta, precum și persoanele prevăzute de articolul 93 alineatul 1.

„Nu știu ce susține domnul Tudorache, dar totul a decurs procedural legal din punct de vedere al procedurilor, asigurând o transparență pe imaginile care sunt prezentate în momentul de față, precum ați spus și dumneavoastră, că eu sunt în calitate de martor, am mai fost martor și la circa de poliție din Sectorul 4. Am fost ieri acolo în plângerea penală sau la sesizarea organelor de cercetare penală și totul a decurs conform legii și din punct de vedere procedural.

Accesul în încăpere, ca și membru în BES, n-am făcut decât să depun actele care nu erau concludente și care urmau să se reverifice ulterior a doua zi. Bănuiesc că se și vede că era o oră târzie în condițiile în care activitatea noastră în birou a început duminică dimineață la ora 6.00 și s-a finalizat în data de 29 la orele 3 dimineața", a afirmat Mihai Valentin Gâlcă, la Digi24.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.