Ode de la Episcopia Maramureșului și de la subordonați pentru primarul Cherecheș de la Baia Mare

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 09.07.2021 - 01:49
Ode de la Episcopia Maramureșului și de la subordonați pentru primarul Cherecheș. Foto Facebook Episcopia Râmnicului

Controversatul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a împlinit pe 7 iulie 43 de ani. Prilej pentru Episcopia Maramureșului și Satmarului să-i dedice o odă. Dar nu a fost singura. Cherecheș a devenit celebru în toată țara când, în 2016, a fost votat primar deși era în arest.

SHARE

Cătălin Cherecheș a devenit celebru în toată țara când, în 2016, a fost votat de băimăreni primar al orașului deși se afla în arest preventiv. 

La vremea respectivă, primarul de Baia Mare era acuzat de DNA de luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Mai mult, Cătălin Cherecheş a fost eliberat pentru câteva ore, în data de 17 iulie, când a despus jurământul ca primar, ulterior fiind suspendat din funcție de către prefect.

Procesul penal este încă în curs de desfășurare, ultimul termen de la Tribunalul Cluj având loc în mai anul  acesta. Între timp, Cătălin Cherecheș a obținut un nou mandat de primar în 2020, când a fost reales de cetățenii din Baia Mare.

CITEȘTE ȘI: Toate aberațiile lui Pițurcă despre Euro2020: „La fotbal, cel mai frumos lucru este să marchezi”

Episcopia despre Cherecheș: Acestea arată calitatea unui om și noblețea sau aristocrația lui

Pe 7 iulie, Cătălin Cherecheș a împlinit 43 de ani. Aniversarea nu a fost ratată de Episcopia Maramureșului și Satmarului, care a publicat pe pagina oficială de Facebook o odă pentru primarul din Baia Mare.

„Aniversarea zilei de naștere este un moment de bucurie și de reflecție. Bucuria o trăim cu intensitate pentru că suntem și pentru ceea suntem: oameni între oameni și oameni pentru oameni. Omenia și mărinimia fac diferența între oameni.

Acestea arată calitatea unui om și noblețea sau aristocrația lui. Astăzi, în goana unei lumi care pare că nu știe încotro merge, nimeni nu mai vorbește despre calitățile ce trebuie să le aiba un lider care este chemat să slujească comunitatea.

El trebuie să fie născut, nu făcut. Născut și crescut în mijlocul comunității unde în formarea și pregătirea lui pentru viață să fi văzut plusurile și minusurile comunității respective. Când viața și societatea îl cheamă să o slujească, atunci el va sti să o iubească și prețuiască și-i va întoarce dragosta arătată prin jertfă și sacrificiu, prin dăruire și lucrare în slujba ei, zidite pe dragostea care îl leagă de loc, de oameni, de prieteni, de valori și tradiții, de credință și de Dumnezeul în care crede și pe care-L cinstește comunitatea respectivă.

Acestea toate le găsim la primarul nostru, Domnul Cătălin Cherecheș”, afirmă Preasfințitului Părinte Episcop Iustin în mesajul către primarul din Baia Mare.

Biblioteca Județeană: Cu energia Universului ați umplut și domnia voastră acest oraș

Nici colectivul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare nu a ratat ocazia de a se gudura pe lângă primarului Cătălin Cherecheș. 

„Întru bucuria acestui ceas aniversar, al celor 43 de ani de viață plini de realizări, avem deosebita plăcere să Vă adresăm cele mai sincere gânduri și doriri de multe, frumoase și alese împliniri.

Sub clepsidra timpului, vectorul definitoriu al întregii lumi, singurul adevăr de necuprins rămâne veșnicia. În ea se regăsește eternitatea lui Dumnezeu, sfera tuturor lucrurilor văzute și nevăzute, freamătul și bucuria lumii, energia și lumina Universului.

Citește și: Poemul blestem scris de Adrian Păunescu despre Pacepa. Mesajul fostului spion către Băsescu

Cu energia Universului ați umplut și domnia voastră acest oraș, frumusețea și valoarea lui regăsindu-se peste tot; în spațiul sacru al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare ați adus lumină, emanând în permanență izul unei bogate culturi și al unei sincere prietenii, iar în sfera lucrurilor văzute, ați oferit echilibru și speranță.

Mulțumindu-Vă pentru toate acestea și asigurându-Vă de prețuirea noastră sinceră, Vă dorim să trăiți veșnicia sub cele mai nobile forme ale sale” este mesajul colectivului Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te