Nicolae Ciucă: Politica are nevoie de oameni care au performat într-o profesie

DE Florin Budescu | Actualizat: 11.11.2023 - 19:27
Nicolae Ciucă: Politica are nevoie de oameni - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a vorbit la Gala Premiilor Liberale şi la Şcoala Tineretului Naţional Liberal, de la Sighet. Ciucă spune că politica are nevoie de oameni care au performat într-o profesie.

SHARE

"Valorile au rămas aceleași: familie, credința în Dumnezeu, patriotism. Cei care au murit la Sighet au fost patrioți adevărați. PNL este singurul partid care are în interiorul denumirii partidului sintagma "național".

Atunci, haideți să arătăm că ne pasă de națiune. Haideți să arătăm că nu vorbim de 148 de ani de istorie, pentru că ne place această perioadă lungă de existență și spunem tuturor că PNL este partidul cu cea mai mare identitate istorică din Europa de astăzi.

Nicolae Ciucă: Politica are nevoie de oameni

Și trebuie să punem cu adevărat în practică toate aceste valori.", le-a explicat Nicolae Ciucă tinerilor liberali.

Declarațiile au fost făcute la Sighet, la Școala Tineretului Național Liberal. Președintele Partidului Național Liberal s-a aflat astăzi în vizită în județul Maramureș.

El a inspectat șantierul podului peste Tisa, prilej cu care a a subliniat importanța finalizării acestuia și a formulat necesitatea elaborării altor proiecte pentru consolidarea legăturilor dintre România și Ucraina.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă: „ Ne dorim ca legea pensiilor să intre în vigoare şi să producă efecte"

Vineri, Nicolae Ciucă s-a aflat în județul Sălaj, unde a inaugurat şi Piața Agroalimentară de la Șimleul Silvaniei.

"Este, de asemenea, important ca voi să înțelegeți mai bine decât noi și am să repet ceea ce v-am spus la Școala de Vară, dezvoltarea personală, dezvoltarea profesională trebuie să o puneți mai presus decât oricare alt obiectiv.

De ce vă spun chestiunea aceasta? Pentru că, în continuare, susțin că în politică avem nevoie mai întâi de toate de profesioniști. Oameni care au performat în domeniul pe care și l-a ales, care a considerat că-l caracterizează.", a subliniat liderul PNL.

Citeşte şi: Ciucă: PNL rămâne dedicat apărării intereselor mediului de afaceri şi am demonstrat acest lucru

"Aseară, la Gala Premiilor Liberale, a fost o chestiune absolut lăudabilă pentru că am putut să vorbim despre performanță. Nu poți să faci performanță în politică dacă nu ai făcut performanță într-o profesie.

Ca atare, vă îndemn să învățați, vă îndemn să munciți, să trudiți, că tot am folosit această sintagmă, vă îndemn să dați dovadă de umanitate, de empatie. Să arătăm, intr-adevăr, că ne pasă, să arătăm că nu doar vorbim, ci și facem.", a mai spus Ciucă.

"Trebuie să le spunem tuturor ce a însemnat guvernarea liberală. S-a vorbit de subiectul care ține prima pagina în aceste zile. Subiectul pensiilor. Da, într-adevăr, în ultimii 3 ani de zile, PNL a crescut valoarea punctului de pensie de 3 ori.

Citeşte şi: Limitele de cash nu se mai schimbă. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au discutat asta, la Guvern

Efectiv, ultimele două dăți de către Guvernul pe care l-am condus. Am crescut valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei cu 40%, până la valoarea de astăzi de 1785 de lei.

Da, PNL își dorește și fac tot ceea ce îi stă în putință pentru creșterea pensiilor a milioane de români, pentru eliminarea inechităților și disparităților din vechea lege a pensiilor și vom face acest lucru. ", a transmis liderul PNL.

Nicolae Ciucă a explicat și zilele trecute că liberalii susțin majorarea pensiilor românilor și că este necesar ca această creștere să fie una sustenabilă.

"Trebuie să le spunem tuturor ce a însemnat guvernarea liberală. S-a vorbit de subiectul care ține prima pagina în aceste zile. Subiectul pensiilor. Da, într-adevăr, în ultimii 3 ani de zile, PNL a crescut valoarea punctului de pensie de 3 ori.

PNL vrea creşterea pensiilor

Efectiv, ultimele două dăți de către Guvernul pe care l-am condus. Am crescut valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei cu 40%, până la valoarea de astăzi de 1785 de lei.

Da, PNL își dorește și face tot ceea ce îi stă în putință pentru creșterea pensiilor a milioane de români, pentru eliminarea inechităților și disparităților din vechea lege a pensiilor și vom face acest lucru. ", a transmis președintele PNL.

" În continuare, susțin că în politică avem nevoie mai întâi de toate de profesioniști. Oameni care au performat în domeniul pe care și l-a ales, care a considerat că-l caracterizează. Aseară, la Gala Premiilor Liberale, a fost o chestiune absolut lăudabilă pentru că am putut să vorbim despre performanță.

Nu poți să faci performanță în politică dacă nu ai făcut performanță într-o profesie. Ca atare, vă îndemn să învățați, vă îndemn să munciți, să trudiți, că tot am folosit această sintagmă, vă îndemn să dați dovadă de umanitate, de empatie. Să arătăm, intr-adevăr, că ne pasă, să arătăm că nu doar vorbim, ci și facem.", a punctat liderul PNL.

Nicolae Ciucă este militar de carieră, cu o experiență impresionantă. A participat în misiuni în Irak și Afganistan și a fost șeful Statului Major al Armatei Române.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te