Nicolae Ciucă: nu creştem taxe. Ne ţinem de cuvânt şi majorăm salariile profesorilor. Fostul prim-ministru, care acum este preşedintele Senatului, spune ce se va întâmpla anul viitor cu banii de la buget.
Pentru că nu este clar de unde vor ajunge la buget bani necesari pentru plăţi, care sunt din nou supraestimate, se presupune de către experţi că vor fi mărite din nou taxele.
Nicolae Ciucă: nu creştem taxe. Ne ţinem de cuvânt
De asemenea, unii comentatori avizaţi afirmă că vor apărea şi alte taxe noi. Dar Ciucă susţine că Guvernul trebuie să se ţină de cuvânt şi "să nu introducem taxe noi".
Totuşi, în pofida neclarităţii sursei veniturilor, care la rândul lor par a fi supraestimate, liderul PNL spune că Guvernul trebuie să-şi menţină "ținta de investiții", care are "o valoare de 124 de miliarde de lei, pentru anul 2024".
Citeşte şi: Ciucă, despre candidatura la prezidenţiale: Nu poţi să ceri unui partid să vină să câştige alegerile
Aceasta deoarece "investițiile atrag bani și banii aduc bani", la rândul lor. Nicolae Ciucă nu lasă deoparte subiectul care a devenit cel mai arzător la ordinea zilei.
Citeşte şi: Nicolae Ciucă, reușită la Washington: PNL aderă la cea mai mare organizație de centru-dreapta
"Pe de o parte", spune Ciucă, "am avut un angajament cu personalul didactic şi nedidactic şi, dincolo de creșterea de 30%, din luna iunie-iulie, ne-am propus ca anul următor să avem încă o creștere de 20%".
Iar aceasta pentru că "banii prevăzuţi pentru acest obiectiv" există.
"Ne dorim ca Diaspora să se întoarcă acasă"
"Ne dorim ca Diaspora să se întoarcă acasă, sigur [românii de acolo] sunt cu gândul acasă. Dar se vor întoarce cand vor avea servicii publice așa cum au fost obișnuiți [în Occident]", a mai spus preşedintele PNL.
Nicolae Ciucă a explicat că "românii din Diaspora au trimis în țară o sumă similară cu aproximativ 3% din PIB" şi "sunt un contributor substanţial la ceea ce înseamnă stabilitatea economică din România".
"Am fost şi am discutat cu românii din Diaspora, am înțeles nevoile lor, pentru păstrarea tradițiilor, credinței, învățarea limbii române", a continuat Ciucă, explicând că "6 circumscripţii electorale noi au fost înfiinţate, dintre care 5 au fost reactivate".
Școli româneşti în Diaspora
"Am discutat cu Preasfinția Sa Daniel, să facem, acolo unde sunt comunități mari, școli românești. Am constatat că nu există cu adevărat școli românești. Am convenit să punem umărul, să construim școli românești, în Diaspora", a mai spus, preşedintele Senatului, concluzionând cu o întrebare retorică: "Ce este mai autentic decât păstrarea limbii materne?".