Nicolae Ciucă, înțelegere cu Nicușor Dan: „Vom asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei”

DE Newsweek România | Actualizat: 26.09.2024 - 08:59
Nicolae Ciucă, înțelegere cu Nicușor Dan: „Vom asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei” - Foto: Profimedia images
Nicolae Ciucă, înțelegere cu Nicușor Dan: „Vom asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei” - Foto: Profimedia images

Nicolae Ciucă, înțelegere cu Nicușor Dan. Nicolae Ciucă și Nicușor Dan au semnat un acord de parteneriat pentru Primăria Capitalei, consolidând o majoritate de dreapta în Consiliul General și sprijinind Planul Urbanistic General pentru dezvoltarea unui București european.

SHARE

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), și Nicușor Dan, primarul Capitalei, au oficializat un parteneriat politic menit să asigure o colaborare eficientă pentru București.

Nicolae Ciucă, înțelegere cu Nicușor Dan: „Vom asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei”

În cadrul acestui acord, PNL se angajează să sprijine proiectele edilitare propuse de Nicușor Dan, inclusiv Planul Urbanistic General, care are ca scop modernizarea orașului și alinierea acestuia la standardele europene.

Nicolae Ciucă: „Sunt un susținător a tot ce înseamnă un plan pentru un București modern și european”

Nicolae Ciucă prezintă adevărul: „Miercuri m-am întâlnit cu președintele PSD. Când nu recunoaște o chestiune care e între doi, trei oameni cum putem avea încredere într-o coaliție pe viitor?”

Nicolae Ciucă dezvăluie schimbarea lui Ciolacu privind legea care permite dreptul la candidatură: „Inițial i s-a părut o chestiune foarte bună să reconstituim un drept constituțional. Am agreat și nu s-a mai întâmplat”

Nicolae Ciucă a primit asigurări de la Ciolacu pentru legea privind candidatura: „Păi cum altfel cum făceam demersul?”

Nicolae Ciucă lămurește cazul Nassiryia: și dacă am fi vrut să intervenim, nu puteam pentru că nu era zona noastră de responsabilitate. Riscam să dăm socoteală instanțelor militare. E obligatoriu să respecți mandatul

Nicolae Ciucă, despre reportajul Nassiryia: dacă au ceva cu mine că am intrat în politică, eu suport. Dar să nu denigreze și să nu ducă în derizoriu acțiunile armatei. E inacceptabil. NATO a fost un vis al nostru.

Nicolae Ciucă, despre atacurile lansate de site-ul lui Geoană: domnul Geoană nu se putea comporta altfel decât așa cum se obișnuiește între cei care sunt continuatorii propagandei fostului partid comunist

Câteva declarații din interviu Gândul.ro

Despre Nassiryia

„Am făcut în așa fel încât să ne îndeplinim misiunile. Nu puteam executa ofensive până nu se modifica mandatul. Riscam să dăm socoteală instanțelor militare. E obligatoriu să respecți mandatul pentru că altfel pui în pericol viețile militarilor și misiunea în sine. 

Dacă au ceva cu mine că am intrat în politică, eu suport. Dar să nu denigreze și să nu ducă în derizoriu acțiunile armatei. O colegă care a fost acolo a fost sunată de fiică și a fost întrebată dacă a fost acolo sau nu. E inacceptabil așa ceva.

Puteam să stau deoparte. Un comandant poate sta deoparte. Niciodată nu mi-am lăsat militarii singuri. Mi-am planificat misiunea astfel încât să fiu cu ei. Am fost în mijlocul, fruntea lor, am modificat misiunea. Am reușit ca până dimineață să blocăm accesul. 

Colegii mecanici mi-au semnat pe o hârtie de carton, o am și acum acasă. Împreună cu ei am schimbat roțile transportorului și ne-am putut întoarce acasă. 

Și dacă am fi vrut să intervenim, nu puteam pentru că nu era zona noastră de responsabilitate. 

E cel puțin dubios de ce nu au vorbit cu niciun militar la batalionul 26? Cei care au fost implicați. Ne-am dus cu o vestă de 18 kg și o cască, nu s-a plâns nimeni, nici nu ne plângem, dar să duci în derizoriu ința, spiritul României să intre în NATO și să îl batjocorești pentru un demers de politică lipsită de conținut mi se pare prea mult. E inacceptabil. Să nu se lege de armata română. A făcut parte la întreg demersul la aderarea la NATO. A fost un vis al nostru.
Deja mi se pare că se depășesc niște limite. Nu am făcut afaceri, nu am făcut alte chestiuni ca alți politicieni”, a declarat Nicolae Ciucă.

Vă pariați candidatura pe aceste informații?

„Ce ține de armată? Pariez candidatura și nu numai. Mi-am dorit atât de mult încât am sacrificat tot pentru ca armata română să poată avea echipamente moderne, structuri moderne, interacțiuni cu armatele mai dezvoltate decât noi”, a spus Ciucă. 

Despre legea dreptului la candidatură

„Am avut o discuție și o înțelegere legată de reconfirmarea acestui drept constituțional care nu se poate materializa din lipsa unei majorități parlamentare.

Președintele Iohannis a rămas în prevederile constituționale în cei 10 ani de mandat. România a beneficiat de respect în prestația domniei sale în mediul internațional și a dobândit o experiență care ar fi păcat să fie irosită fără relevanță în activitatea următoare la nivel de instituții ale statului. 

Nu am fost și nu am să fiu niciodată manipulat, nu am în spate un grup care să îmi spună ce să fac, față de alți contracandidați. Eu voi fi ceea ce sunt și nimic mai mult”, a declarat liderul PNL.

Despre discuții cu Marcel Ciolacu

„Nu pot să duc în eroare pe nimeni. Când vine vorba de angajamente, mesaje și alți politicieni nu...uitați, eu am recunoscut ce am făcut acum 20 ani.

Miercuri m-am întâlnit cu președintele PSD, vă rog să vedeți toată chestiunea… Atunci când n-au curaj să spună că ne-am văzut…chiar nu trebuia sa zică nimic despre ce am vorbit…Când nu recunoaște o chestiune care e între doi, trei oameni cum putem avea încredere într-o coaliție pe viitor?!”, a mai afirmat șeful liberalilor.

Despre Iohannis senator ați vorbit?

„Păi cum altfel cum făceam demersul?

Ce a spus Ciolacu?

I s-a părut o chestiune foarte bună să reconstituim un drept constituțional. (Și ați agreat?) Da. Și nu s-a mai întâmplat”, spune Ciucă.

Despre București - întrebare de la Nicușor Dan: „va susține o majoritate în Primărie?

„De la guvernare la majoritate în Consiliul General al Primăriei Capitalei un demers simplu. Vom asigura majoritatea de dreapta la Primăria Capitalei”.

Întrebare de la Nicușor Dan: va fi susținut noul plan urbanistic general?

„Am avut întâlnire cu arhitecții, parte dintre ei sunt dedicați procesului de digitalizare și sunt un susținător a tot ce înseamnă un plan pentru un București modern și european. 

Dacă vrem un proiect de dreapta pornind de la Capitala țării, să nu mai plimbăm toate aceste angajamente dintr-o parte în alta, Vlad Voiculescu și ceilalți să vină să se angajeze în proiectul primarului General și-l asumă și l-a promis bucureștenilor”.

Ați refuza un mandat de premier?

„Da. în viața mea nu m-am întors pe funcții, nu mă voi întoarce”.

Despre atacurile lansate de site-ul susținut de Geoană

„Domnul Geoană nu se putea comporta altfel decât așa cum se obișnuiește între cei care sunt continuatorii propagandei fostului partid comunist”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te