Nelu Barbu, fost purtător de cuvânt al lui Dăncilă, nu mai pleacă la Shanghai consul, a decis Orban

DE Petru Zoltan | 12.11.2019 - 19:28
Nelu Barbu/FOTO: guv.ro

Nelu Barbu, fostul purtător de cuvânt al ex-premierului Viorica Dăncilă, nu va mai fi trimis pe funcția de consul al României în Shanghai, China. Decizia va fi luată printr-o hotărâre emisă de Guvernul Orban. Barbu urma să plece la post pe 3 decembrie 2019.

SHARE

Pe lista neagră a lui Orban se află și diplomatul de carieră Tiberiu Mugurel Dinu.

Nelu Barbu a fost numit consilier de stat în aparatul de lucru al premierului în luna februarie 2018, deținând până recent funcția de purtător de cuvânt al Guvernului. Pe final de mandat, la jumătatea lunii octobrie, Nelu Barbu a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcția de consul al României în Shanghai prin HG 746/2019, care va fi abrogată miercuri.

Anterior activității la Palatul Victoria, Nelu Barbu a fost jurnalist.

Dinu, retras de la Milano

Guvernul Orban a decis să abroge și Hotârarea de Guvern 565 din 2019, document prin care diplomatul de carieră Tiberiu Mugurel Dinu era numit în funcția de consul general la Milano. Dinu urma să îl înlocuiască la șefia consulatului pe Adrian Georgescu.

În iunie 2018, Tiberiu Dinu a fost schimbat din funcția de consul general al României la Torino, funcție pe care a fost numită de Ioana Gheorghiaș, fiica unui fost acționar al companiei Tel Drum, și o apropiată a lui Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD și premierul din umbră al guvernelor PSD. Anterior, ea fusese consiliera lui George Ciamba, pe atunci secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, iar acum ambasador în Grecia.

Ioana Gheorghiaș a pătruns în MAE în 2015, la Direcția de Armonizare Legislativă, acum lucrează în Direcția Europa Occidentală și Europa Centrală. Înainte de Externe, Ioana Gheorghiaș a fost angajată la Cotroceni (în al doilea mandat al lui Traian Băsescu), dar și la Palatul Victoria (sub premierii Boc, MRU, Ponta și Cioloș). Tânăra diplomat este fiica lui Mugurel Gheorghiaș „Melcu'", fost coleg de facultate și trupă rock cu actualul lider al PSD, Liviu Dragnea. „Melcu’“ a fost și unul dintre acționarii Tel Drum SA.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -