Muncitor doar la stat, cu pensie specială, baronul PSD Buzatu colecționează case, terenuri, spații

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.01.2023 - 12:09
Dumitru Buzatu - Foto: Facebook

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, va candida pentru un nou mandat în fruntea organizaţiei, în cadrul Conferinţei Judeţene a formaţiunii. Buzatu vrea să rămână baron PSD într-unul din cele mai sărace județe ale României încă 4 ani.

SHARE

Aflat din anul 2000 la conducerea filialei judeţene social-democrate, Buzatu a afirmat că lista de candidaturi este deschisă şi că oricine poate candida pentru orice funcţie.

Dacă te uiți în Cv-ul lui Buzatu o să vezi că bate vântul. A terminat Filosofia la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Facultatea de Istorie-Filozofie, înainte de 1989 când direcția de gândire era marxistă. Buzatu a fost profesor de liceu până al 35 de ani când ajunge deputat PSD timp de 12 ani până în 2004.

Apoi, își începe cariera de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Plin de case și terenuri

Potrivit declarației sale de avere, Buzatu ridică lunar numai din pensie 6.541 de lei, la care se adaugă 13.689 de lei din indemnizația de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Pensie este urmare a faptului că a avut mai multe mandate de deputat.

Citește și: VIDEO Cum poți să decontezi bacșișul și ce ne mai așteaptă când intrăm într-un restaurant

Acesta deține o vilă de 172 m2 și alte cinci clădiri în Vaslui, dar și nenumărate terenuri intravilane, agricole, pășuni etc și cinci spații comerciale/de producție în Vaslui și Suceava.

Județul Vaslui se afla, în 2000 pe locul 5 în clasamnetul celor mai sărace județe din România. După 20 de ani, perioadă în care Buzatu a fost la putere în Vaslui, județul se află exact pe același loc fruntaș al sărăciei (5).

Citește și: Cutremur pe piața cripto. Creditorul Genesis a depus actele pentru faliment după prăbușirea FTX

Vrea concurență la alegeri

"Oricine poate candida pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar al organizaţiei. Sigur, nici nu putem împiedica, nici nu putem forţa pe cineva să candideze, dar nu e nicio supărare, nici din partea mea nu ar fi nicio supărare dacă un candidat care s-ar prezenta prezumtiv ar şi câştiga alegerile.

Aş fi foarte mulţumit, l-aş felicita şi pe cât mi-ar sta în putinţă în continuare i-aş acorda tot sprijinul necesar, pentru că în cei 30 de ani de când activez în PSD, mai bine de 20 de ani de când sunt la conducerea organizaţiei judeţene, am avut o atitudine foarte echilibrată, aşa consider eu şi cei care lucrează în echipă cu mine, faţă de toţi cei care vin din teritoriu şi în special faţă de municipiile care au o forţă mare, concentrează forţa urbană prin aceia care fac parte din PSD", a declarat presei Dumitru Buzatu.

Nu credea în coronavirus

„Evident, cred în Dumnezeu. Nu cred în coronavirus. E o chestiune de determinare medicală, nu de credinţă. Dacă cineva vrea să propovăduiască coronavirus, e treaba lui... Eu cred că trebuie măsuri mai complicate: cu ce îi tratăm pe bolnavi, cum stimulăm cercetarea. În rest,  purtaţi mască, staţi în casă!  Mergeţi mai departe cu măsurile şi vedem unde vom ajunge”, a declarat ironic, preşedinte CJ Vaslui în plină pandemie

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te