Performanțele ministrului Dezvoltării: a scris „Fetița care l-a luat pe nu în brațe”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 21.02.2019 - 11:27
Un afiș al lui Daniel Suciu. Foto Facebook

 Noua propunere a PSD pentru Ministerul Transporturilor, Vasile-Daniel Suciu, apăra scumpirea motorinei și lăuda descentralizarea pe care partidul de guvernământ nu a mai pus-o în practică.

SHARE

Fost jurnalist, Daniel Suciu este la al doilea mandat de parlamentar. În primul, nu s-a omorât cu munca, luând cuvântul timp de 10 minute în Camera Deputaților. Adică, 2 minute pe an.

Daniel Suciu a luat de șapte ori cuvântul în plen, a avut două declarații politice, iar restul (vreo 50) au fost declarații transmise în scris (pe care nu le citește nimeni, fiind făcute doar pentru că se publică în Monitorul Oficial).

Unele au titluri trăsnite. Spre exemplu, în 5 mai 2015, a publicat declarația politică cu titlul „Fetița care l-a luat pe nu în brațe. Unde „fetița” este PNL.

„Noul Partid Naţional Liberal afişează o atitudine nonşalantă şi o relaxare desăvârşită cu privire la puterea de cumpărare a cetăţeanului român prin comparaţie cu puterea de cumpărare a oricărui cetăţean european şi acţionează într-o astfel de manieră de parcă au absentat completamente din viaţa politică a ultimilor 5 ani, adică din 2010, anul scumpirilor în masă şi al reacţiilor negative în lanţ la nivel macro şi microeconomic. Astfel, PNL, partidul en retard, consideră că românii trebuie să se bucure de o reducere a preţurilor la mărfurile alimentare abia din 2016 şi atunci cu 5%, pentru că, nu-i aşa, dacă au rezistat cinci ani cu preţurile de nivel european, de ce să nu mai reziste încă cinci?!”, grăiește poetic actualul ministru. 

Citește și Politician controversat de la PSD, nominalizat șef la autoritatea care organizează alegerile

Numeroase declarații au fost îndreptate împotriva PNL

Daniel Suciu preia obseseiile PSD și scrie, în 2014: „Am semnalat în repetate rânduri faptul că regresul ţării şi piedicile puse în calea eforturilor Guvernului PSD de a dezvolta mediul economic şi de a câştiga încrederea populaţiei în clasa politică au un singur numitor comun: Traian Băsescu”.

Apoi îi ia apărarea lui Ponta (premier atunci) și justifică cu sârg introducerea accizei la combustibil care a delcanșat reacții economice negative în lanț „În spiritul dorinţei de dezvoltare rurală şi urbană Guvernul a adoptat măsura de creştere a accizei la combustibil cu 0,7 eurocenţi. Aş vrea să punctez faptul că pentru dezvoltarea reţelei de infrastructură rutieră, fondurile europene nu sunt suficiente, întrucât aceste proiecte au nevoie de cofinanţare din partea statului român”, zice Suciu.  

MC Suciu din Parlament

În al doilea mandat, Daniel Suciu a fost mai activ vorbind în plen o oră și 20 de minute. Doar că, surpriză, a fost speaker al PSD. Iată una din intervențiile sale:

„Domnul Vasile-Daniel Suciu: Mulţumesc, domnule preşedinte. Bună dimineaţa tuturor! Vreau să supun atenţiei şi ulterior votului dumneavoastră câteva modificări asupra ordinii de zi. Vă rog să fiţi de acord să introducem pe ordinea de zi următoarele proiecte de lege, şi anume: PL-x 317/2018 să figureze pe poziţia 2 a ordinii de zi...”

Suciu a avut acest rol administrativ din poziția sa de vicelider și, apoi, lider al grupului PSD din Camera Deputaților.

Citește și Cuc revine la Transporturi, după ce tot PSD l-a concediat pentru incompetență, în 2017

    

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te