Mediafax publică un nou dosar al lui Cîțu, deschis în SUA, pentru o datorie. Solicitările, respinse

DE Valentin Mirică | Actualizat: 15.08.2021 - 19:46

Agenția Mediafax a publicat un dosar din 2008, deschis în SUA împotriva premierului Florin Cîțu pentru neplata unei datorii de pe cardul de credit. Însă acest dosar a fost închis, judecătorul respingând cererile financiare.

SHARE

La șase ani după plecarea lui Florin Cîțu din SUA, pe 21 iulie 2008, avocatul Charles L.Litow depune o plângere în instanța din Iowa (Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story), prin care susține că este autorizat de către firma americană Clarke Jordan Financial LC ca să introducă un proces împotriva lui Florin Vasile Cîțu, arată Mediafax. 

Firma americană îl acuză că are o datorie la bancă de 6.698,73 de dolari în urma tranzacțiilor de pe cardul de credit, că Florin Cîțu nu și-a respectat contractul, că i-a trimis acestuia o notificare, și cere oficial în instanță, prin procesul civil deschis cu numărul LACV044600, de la Florin Cîțu datoria, plus dobânda aferentă, plus o datorie în cazul neplății de 5%, plus costuri de judecată și orice altă compensație consideră instanța.

Citește și: Fabuloasele șpăgi luate de unii polițiști de la Rutieră și Permise. De la brânză, la lighene cu bani

În total, Clarke Jordan Financial, LC cere de la Florin Cîțu peste 9755,27 de dolari în plângerea depusă la Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story.

Investigatorul profesionist Raymond C Miller susține că printr-o cercetare sârguincioasă/ „diligent search” i-a transmis documentele personal lui Florin Cîțu, la casa unde locuia Florin Cîțu sau „la locația acestuia obișnuită, unui membru al familiei acestuia, unui manager, unui funcționar, proprietar sau custode sau unei persoane care era cu el”.

Documentul instanței semnat de judecătorul Steven P. Van Marel arată, într-o notificare olografă, că speța civilă (Case No. LACV044600, Clarke-Jordan Financial, LC vs Florin V Cîțu) a fost respinsă în următoarea zi după expirarea termenului pentru notificarea lui Florin Cîțu, respectiv pe 24 februarie 2009.

Costurile judiciare ale procesului civil din SUA au fost de 100 de dolari.

Citește și: Președintele Afganistanului a fugit din țară

„Without prejudice” este un termen legal folosit în procedura civilă legală a SUA care permite reluarea cauzei în viitor. Astfel, prin „dismissed without prejudice” acțiunea civilă este respinsă dar rămâne deschisă posibilitatea ca reclamantul să formuleze o altă acțiune pentru aceeași cerere.

Documentele puse la dispoziție de către autoritățile americane nu indică o revenire a firmei Clarke Jordan Financial LC în procesul civil împotriva lui Florin Cîțu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.