Marcel Ciolacu şi-ar dori în cabinetul său pe colegul de partid Mihai Tudose

DE Alexandru Pop | Actualizat: 02.05.2023 - 09:51
Marcel Ciolacu, liderul PSD - Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că l-ar vrea pe fostul prim-ministru Mihai Tudose ministru şi l-a lăudat pe Sorin Grindeanu, despre care a afirmat că ar fi ”unul dintre cei mai performanţi miniştri ai actualului guvern”, condus de liberalul Ciucă.

SHARE

”Mi l-aş dori pe Mihai Tudose, vom vedea la ce, vom avea o discuţie. Mihai Tudose ştie întregul tablou din Guvernul României, a fost prim-ministru”.

Ciolacu îl vrea pe Tudose ministru

Mihai Tudose este politicianul care a ratat un eveniment istoric: să se întâlnească, fiind în funcţia de prim-ministru, cu premierul japonez Shinzo Abe, care venise într-o vizită istorică în România.

Shinzo Abe a fost obligat în acea zi să viziteze Muzeul Satului şi atât. Mihai Tudose tocmai fusese înlăturat din funcţie de Liviu Dragnea, însă legal încă mai putea să se vadă cu înaltul oaspete japonez.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, până la data de 1 iunie, este convins că se va face rotativa guvernamentală şi că va deveni premier, conform News.ro. Relaţia de prietenie dintre Ciolacu şi Tudose este consacrată.

Citeşte şi: Tudose, unul dintre favoriții la șefia MApN, de partea lui Becali: „Steaua adevărată este FCSB”

Ciolacu a lăsat să se înţeleagă că nu îl doreşte pe Florin Cîţu în noul Executiv şi a subliniat că nu este bine să se vorbească despre schimbarea unor miniştrii cu o lună înainte, deoarece s-ar bloca activitatea în ministerele vizate.

”Nu avem o dată fixă, sunt ferm convins că se va face această rotaţie până în 1 iunie. E o decizie politică”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, luni seară, după ce a fost întrebat care este data când va deveni premierul României.

Întrebat dacă prima măsură ca premier va fi impozitarea capitalului, Ciolacu a explicat că Ministerul Finanţelor revine PNL.

Citeşte şi: Tudose vrea să negocieze intrarea în Schengen: „Bă, ne vreţi sau nu? Nu stăm pe lăbuțele din spate”

Nu mă deranjează ca viitorul ministru de finanţe... Conform protocolului, Ministerul de Finanţe revine PNL. Până va exista altă decizie eu mă raportez unui calendar asumat şi unui protocol asumat între partide”, a răspuns Ciolacu.

Întrebat, de asemenea, dacă viitorul ministru al Finanţelor ar putea fi Florin Cîţu, liderul PSD a răspuns că ”se întâmpă câteodată să avem şi oameni de stat întâmplători”.

”Ne întoarcem la ce a fost? Toată lumea s-a raportat la această coaliţie cu seriozitate. Se întâmpă câteodată să avem şi oameni de stat întâmplători. În acest moment avem un protocol şi îl respectăm. Decizia finală se va lua după o discuţie a liderilor”, a precizat Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te