Dragnea explică tentativa de asasinat: cineva i-a făcut semn cu degetul la gât, într-un restaurant!

DE Newsweek România | Actualizat: 22.08.2018 - 18:44
Dragnea relatând la Antena 3 că s-a dorit uciderea sa Foto: captură video

Liviu Dragnea a revenit, la Antena 3, cu precizări despre tentativa de asasinat. El a explicat că n-a făcut plângere, întrucât și-a pierdut încredere în instituțiile statului, după ce DIICOT nu i-a dat nici un răspuns la plângerea îndreptată împotriva ziaristului Mircea Marian.

SHARE

Emisiunea a început:

- Eu am aflat de la mine (despre tentativa de asasinat). Detalii, câteva întâmplări: la câteva zile după câștigarea alegerilor am început să primesc amenințări pline de violență. Cred că erau conturi false, adrese false. După care au început să devină descriptive: ce va păți familia mea. Am înțeles că era o campanie de intimidare împotriva mea. În partea a doua a lunii martie am început să simt această presiune. Simțeam că eram privit cu insistență profesională, filat, urmărit. Cu timpul am început să observ indivizi care mă priveau cu insistență, să se asigure că îi văd. Tot timpul erau alții, făceau gesturi cu mâna în dreptul gâtului...

- În câteva situații i-am atras atenția Irinei prietena mea și ea mi-a confirmat că era urmărită. 

- Într-o seară în aprilie, lucururile au mers mai departe. În spațiul public, 4 indivizi cu haine închise la culoare, au venit spre grupul cu care eram - eram în restaurant - unul a făcut un semn de genul ăsta. A închis telefonul, s-au intors și au plecat. Câteva seri după asta, pe o străduță pe 13 Septembrie, au încercat să mă blocheze, am reușit să trec, voiau să îmi deschidă ușile la mașină. Asta mi-a confirmat că au intenții serioase. M-am gândit să vorbesc cu instituții ale statului, nu aveam încredere, am renunțat. 

- Mie nu mi-e teamă, dar au început amenințări împotriva copilului.

- Am părere foarte proastă despre Soros, nu cred că el a fost implicat.

- Un prieten mi-a spus că într-adevăr au fost niște străini care au venit să evalueze. Un om destul de bine informat, străin. 

- Mașinile care au încercat să-l blocheze nu aveau numere de înmatriculare. Am mașina după mine, după Irina a mers până la țară. 

- Nu merg în instanță, nu fac sesizare. 

- Gestul care se face cu degetul la gât. 

-Auzisem că se deschisese un dosar. Am auzit-o spre sfârșitul anului. 

- N-am avut încredere. I-am făcut plângere domnului Mircea Marian, nici până în ziua de azi nu am primit răspuns. Nimic. Când eu am făcut plângere împotriva unui om care a incitat și parchetul n-a făcut nimic, de unde să mai am încredere? 

- M-aș mira să se autosesizeze. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că, anul trecut, asupra sa a avut loc o tentativă de asasinare.
Întrebat la Antena 3 dacă se doreşte să fie omorât, dacă este ameninţat cu moartea şi dacă are informaţii că s-ar pune la cale asasinarea sa, Dragnea a declarat: "Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (...) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. 

Până acum, SRI, SPP, Parchetul General și DIICOT au precizat că nu au nici un fel de informații despre o astfel de situație. 

După declarațiile sale, pe rețelele sociale au explodat ironiile la adresa lui Dragnea. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te