VIDEO Klaus Iohannis: Autoritățile trebuie să verifice la sânge încercările de fraudă LIVE TEXT

DE Valentin Mirică, Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.09.2020 - 18:28
Președintele Iohannis. Sursa foto: Facebook

Președintele Iohannis a anunțat că a avut o discuție privind legile Justiției, cu ministrul Justiției și premierul Orban. Acestea vor fi lansate astăzi în dezbatere publică.

SHARE

„În ultimii ani, în România s-a vorbit mult despre justiție. Intervențiile legislative brutale ale PSD din perioada 2017-2019 au fost extrem de criticate. Modificările PSD făcute fără consultare, cu ignorarea completă a partenerilor de dialog fie nu au avut justificre reală, fie nu au oferit garanții suficient. Efectul acestor amputări legislative s-a concretizat într-un asalt PSD-ist asupra justiției, concertat și bine pus la punct. 

Printr-un efort comun s-a evitat îngenuncherea justiției”. 

Klaus Iohannis a mai atras atenția și că „România are multe restanțe, printre care și recomandările MCV, Greco, care trebuie implementate cât mai curând”. 

Despre alegeri: „Un pas a fost deja făcut - rezultatele alegerilor locale de duminică au arătat că își doresc administrații eficiente, care să servească interesul public, în dec trebuie să continuăm acest drum. în decembrie, majoritatea toxică din Parlament poate fi sancționată prin vot, este inadmisibil ca în 2020 este inadmisibil să avem discuții despre fraudarea votului”. 

Despre pandemia de COVID: „Un al doilea val al pandemiei este iminent, cele mai multe țări de pe continent înregistrează evoluții îngrijorătoare, nici la noi situația nu este mai bună. Este imperativ să facem eforturi ptr a menține epidemia sub control. Acest virus nu va dispărea prea curând și până va fi disponibil vaccinul trebuie să găsim o soluție pentru a avea o economie și o societate funcționale. Respectați cu rigoare regulile”. 

Răspunsuri la întrebările jurnaliștilor: 

- Aceste alegeri au fost câștigate de PNL, cu un scor de 34%, este prima dată în istoria postdecembristă când PSD pierde localele. Este prima dată după Revoluție când un partid de dreapta câștigă net alegerile locale din România. 

- dacă se constată că PSD-iștii au încercat să fraudeze rezultatul votului, vor fi sancționați, autoritățile trebuie să verifice la sânge încercările de fraudare 

- măsurile care trebuie luate sunt cele individuale, simple, mască, igienă, sunt persoane care nu intenționează să respecte toate regulile, eu nu-mi doresc să reintroducem restricții, dar dacă nr de infectări crește, este posibil ca în anumite localități să se reintroducă restricții, toți miniștrii sunt foarte hotărâți ca lucrurile să nu iasă de sub control 

- consider că PNL e forța politică ce poate bate PSD. Acest lucru e văzut la fel și în PNL, de aceea colaborarea cu PSD e exclusă. PSD e promotorul politicii toxice pe care o vedem în Parlament

Urmăriți declarațiile președintelui mai jos: 

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, miercuri, la ora 18,00, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În ultima perioadă de timp, șeful statului a organizat săptămânal, în ziua de miercuri, de la ora 18.00, o conferință de presă. 

Newsweek România vă va prezenta declarațiile șefului statului.

El ar putea vorbi atât despre alegerile locale, cât și despre decizia CCR prin care Parlamentul poate decide data alegerilor parlamentare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te