Karl Nehammer, care blochează nejustificat România la Schengen, vine la Congresul PPE din București

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.03.2024 - 14:48
Karl Nehammer, care blochează nejustificat România la Schengen, vine la Congresul PPE din București - Foto: Profimedia images

Karl Nehammer, care blochează nejustificat România la Schengen, vine la Congresul PPE din București. Capitala găzduiește Congresul Popularilor Europeni, unde se așteaptă să fie dezbătute strategiile pentru alegerile din iunie și desemnarea Ursulei von Der Leyen la șefia CE.

SHARE

Printre cei 13 șefi de stat și reprezentați din 44 de state prezenți la eveniment se numără și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cel care blochează nejustificat de 2 ani aderarea României la Schegen, care este așteptat să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Karl Nehammer, care blochează nejustificat România la Schengen, vine la Congresul PPE din București

Congresul, organizat de liberali, are loc pe parcursul a două zile și va marca o discuție amplă asupra temelor precum combaterea extremismului, propagarea fake news-urilor și sprijinul pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Venirea lui Nehammer în România vine la doar o zi după ce ministrul austriac al Internelor a declarat că „nu se grăbeşte” cu luarea unei decizii în ceea ce priveşte graniţele terestre, preferând să vadă cum funcţionează acest Schengen parţial şi apoi „să se mai gândească”.

„Cred că este greşit să speculăm cu privire la efectuarea următorului pas înainte de a fi făcut primul pas”, a punctat ministrul austriac de interne.

Citește și: Karner spulberă visul României de aderare la Schengen: „Cred că e greşit să speculăm următorul pas”

În cadrul evenimentului, se vor stabili și poziții importante pentru viitorul Europei. 

„În Bucureşti vom da o idee despre ce vom oferi cetăţenilor Europei şi vom nominaliza candidatul nostru pentru preşedinţia Comisiei Europene şi acela va fi Ursula von der Leyen”, spune liderul PPE Manfred Weber.

În paralel, președintele Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu care a discutat despre sprijinul acordat Moldovei în calea sa spre Uniunea Europeană și despre importanța consolidării democrației în Europa.

Citește și: Predoiu, după ce a „mușcat mărul otrăvit” cu AIR Schengen: „Nu e corect doar o înțelegere parțială”

”Al treilea motiv este că România este aproape de Ucraina. Suntem partidul care sprijină Ucraina atât cât putem şi urmărim şi situaţia din Moldova”, a completat Weber.

Preşedintele PPE, Manfred Weber, a declarat marţi că România trebuie să pună oameni competenţi în Parlamentul European.

Citește și: Austria pierde miliarde € doar ca să nu lase România în Schengen. 2% din migranți vin din România

„România va decide pe 9 iunie dacă veţi avea o echipă puternică în Bruxelles au îşi va irosi voturile pe extremişti”, a completat Weber.

„Confirm că mă simt acasă aici, la Bucureşti. Bucureşti va fi capitala politică a Europei. PPE e acum cea mai mare forţă din Parlamentul European, avem peste jumătate din membrii Consiliului, deci liderii europei sunt membri ai PPE şi avem cel mai mare număr de aleşi locali din Europa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te